Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Verdens mest populære røræg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

3. april 2021
Gordon Ramsays udgave med purløg

Opskrift på verdens mest populære røræg

Her har jeg lavet stjernekokken Gordon Ramsays version af røræg serveret på et ristet surdejsbrød sammen med stegte cherrytomater og champignon.

Over 45 millioner visninger på Youtube kan da nærmest ikke tage fejl.

Opskriften er ikke den letteste, men den giver et super godt og cremet resultat.

Velbekomme.


Antal: 1 person

Verdens mest populære røræg

Gordon Ramsays udgave med purløg
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Tilbehør

  • 2 stk. Champignon
  • 5 stk. Cherrytomater på stilk
  • Salt
  • Olivenolie
  • 1 skiver Surdejsbrød

Røræg

  • 3 stk. Æg
  • 10 gram Smør
  • 0.5 spsk. Creme Fraiche
  • Flagesalt
  • Peber fra kværn
  • Purløg finthakket

Sådan gør du

Tilbehør

  • Start med at varme en pande op på mellemhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur).
    Kom olivenolie på den.
    Fjern indmaden fra dine champignon og kom dem på panden med oversiden nedad. Krydr med salt og en smule peber.
    Kom tomaterne på panden og behold dem på stilken.
    Skru ned for blusset til mellemlav varme (5 ud af 14 på mit komfur) og lad det stå og passe sig selv indtil æggene er klar.
    Skær 1 skive surdejsbrød, gerne en tyk skive. Kom dem på/I en brødrister.
     

Røræg

  • Slå 3 æg ud direkte i en gryde.
    Kom smørret direkte ned i gryden bagefter.
    Tænd dit komfur på ret høj varme - jeg havde den på 10 ud af 14 på mit komfur.
    Sæt gryden på komfuret og find en dejskraber frem.
    Rør godt rundt i gryden, så æggene stille og roligt går i stykker.
    Du skal tænke som om at du står med en risotto, så du skal blive ved mere at røre. Fordelen ved at bruge en dejskraber er at du kan komme helt ud i hjørnerne, så du ikke får noget der er uens tilberedt.
    Så snart at æggene begynder at samle sig en lille smule, så tager du dem af blusset og rører lidt tid uden varme under. Det skal du gøre et par gange hvor du skifter med at have varme på og ingen varme.
    Efter et par minutter er gryden varm nok til at du ikke behøver at sætte den tilbage på blusset.
    Når den næsten er som du gerne vil have den, så skal du komme creme fraiche i gryden, det sænker æggenes temperatur og sikrer at de ikke bliver overtilberedt.
    Krydr med flagesalt og peber fra kværn.
    Kom lidt finthakket purløg i gryden, rør rundt og din røræg er klar.
     

Servering

  • Placer dit ristede brød i bunden af tallerkenen og stænk den med lidt olivenolie.
    Kom din champignon og tomater (behold dem på stilken) på ved siden af.
    Kom din røræg ovenpå brødet og server straks.