
Opskrift på vegansk dalgona kaffe
Nu har jeg set så mange på Instagram lave Dalgona kaffe, og det ser sindssygt lækkert ud.
Folk fylder et glas næsten helt op med kold mælk, og så kommer der et tykt lag kaffeskum ovenpå. Det ville jeg virkelig gerne prøve, men jeg spiser plantebaseret, så jeg kunne selvfølgelig ikke bruge mælk.
Der er forskellige slags plantedrikke, man kan bruge i stedet for komælk, men jeg kan nu bedst lide havredrik, fordi det er dejligt sødt fra naturens side.
Det blev MEGA lækkert, og det smagte helt som dessert!
Her får du min opskrift. Jeg giver dig også tippet til at lave ekstratykt “mælkeskum” med havredrik!

Vegansk Dalgona kaffe
Ingredienser
- 2 tsk. Kaffe instant
- 2 tsk. Sukker
- 2 tsk. Kogende vand
- 3-4 stk. Isterninger
- 2.5 deciliter Havredrik
Sådan gør du
- Pisk instant kaffe, sukker og kogende vand sammen i et bæger. Jeg brugte en elpisker.
- Bliv ved med at piske rundt i det, indtil det bliver helt lyst, cremet, luftigt. Det tager nok cirka 30 sekunder.
- Kom isterninger i et glas, ryst kartonen med havremælken godt (det danner mere skum) og hæld den over isterningerne.
- Skrab det tykke kaffeskum ud af bægeret og put det ovenpå havremælken. Servér med et sugerør og rør rundt i glasset, inden kaffen drikkes. Hvis du giver havremælken en tur i en "shaker" først, så får du ENDNU mere skum.