Serveret med soft marengs og dehyderet lakridsbrud

Opskrift på vegansk citronfromage
Lækker og velsmagende citronfromage med soft marengs og lakridsbrud.
Retten er plantebaseret og lavet af en af landets dygtigste veganske kokke Neel Engholm.
Opskriften kommer fra hendes bog: “Plantebaseret gourmet”

Antal: personer
Vegansk citronfromage
Serveret med soft marengs og dehyderet lakridsbrud
Grej
Ingredienser
Citronfromage
- 2.5 deciliter Mandelmælk
- 40 milliliter Citronsaft
- 60 milliliter Agave Sirup
- 50 gram Cashewnødder
- 1 tsk. Lecitin Solsikke
- 3 tsk. Loppefrøskaller
- Citronskal Skal fra ½ citron
Soft marengs
- 5 spsk. Aquafaba Kikærtevand
- 1 spsk. Eddike
- 1 knivspids Salt
- 250 gram Flormelis
Dehydreret lakridsbrud
- 250 gram Cashewnødder
- 3 deciliter Vand
- 30 gram Agave Sirup
- 2 spsk. Lakridsrodspulver
- 1 spsk. Aktivt kul
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
Citronfromage
- Kom alt i en blender og kør, til det er helt cremet.
- Hæld direkte i de dessertglas eller -skåle, du ønsker at servere i – her er til 2 personer.
- Sæt på køl i minimum 5 timer.
- Serveres med lakridsbrud og soft marengs og evt. tang-caviart af citronsaft som her på billedet.
Soft marengs
- Pisk aquafaba, salt og eddike, indtil det er skummet godt op.
- Tilsæt derefter flormelis lidt ad gangen under piskning.
- Pisk, til du kan se en mat, sølvagtig glans på overfladen.
- Marengsen rækker til 2 portioner.
Dehydreret lakridsbrud
- Kom alt i en blender og kør, til massen er helt jævn og blød.
- Fordeles ud på non-stick-ark til din dehydrator eller evt. bagepapir.
- Dehydrer ved ca. 50 °C i 6-8 timer – fx natten over.
- Her er der brugt en udstikkerform til at lave runde lakridsbrud.
- Ønskes et mere rustikt udtryk, fyldes en hel plade med et tyndt lag i stedet, hvorfra der kan knækkes af.
- Denne portion rækker til ca. 4 store, tynde plader.
Noter
