Opskrift på vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat
Den klassiske blinis med rygeost og stenbiderrogn forret – lavet med et tvist.
Her er pandekagen udskiftet med en kartoffelvaffel.
Opskriften kræver et hjerteformet vaffeljern eller et til tynde vafler.
Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: “Vidunderlige vafler” og hun siger følgende om opskriften:
“Forestil dig en sommerdag på terrassen eller altanen med kold rosévin og et fad fyldt med disse farverige hapsere.
Sådan et øjeblik havde jeg i sommerhuset i juni i år med både børn og voksne, og det var en kæmpe succes.
Vaffelblinis af kartoffel er den perfekte sommerfrokost eller forret til festlige lejligheder, og så tager det vitterligt ikke mere end 15 minutter at lave.
Når det ikke er sæson for stenbiderrogn, kan du toppe dine blinis med f.eks. avocado, krebsesalat og ærtepuré eller røget ørred, dild og mayonnaise”.

Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat
Ingredienser
Vafler
- 200 gram Kartofler Cirka 2 mellemstore
- 2 stk. Æg
- 2 deciliter Hvedemel
- 0.5 deciliter Mælk
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
- Olie Til bagningen
Rygeostsalat
- 0.5 stk. Rødløg
- 80 gram Purløg
- 3 stk. Radiser
- 150 gram rygeost
- Salt
- Peber Fra kværn
- 200 gram Stenbiderrogn Rengjort
Sådan gør du
Vafler
- Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern. Bland dem sammen med de øvrige ingredienser, og lade dejen trække 5-10 minutter.
Vaffeljern til tynde vafler:
Placer en god spiseskefuld dej på hver vaffelplade, og bag dem, til de tager en lille smule farve, i maksimum 1,5-2 minutter.Hjertevaffeljern:
Kom 1-1,5 dl dej helt ud til kanten, og bag i ca. 4 minutter.
Rygeostsalat
- Lav rygeostsalaten ved at hakke løg og purløg fint, og skær radiserne i tynde skiver. Læg lidt purløg til side og bland resten sammen med rygeost, løg, salt og peber, og rør godt rundt.
Servering
- Placér alle vaffelblinis enten som tynde vafler eller enkelte hjerte-vafler på et fad, og top dem med rygeostsalat og stenbiderrogn samt lidt purløg på toppen.