Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat

Fadls forlagfadlsforlag
 
19. marts 2019

Opskrift på vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat

Den klassiske blinis med rygeost og stenbiderrogn forret – lavet med et tvist.

Her er pandekagen udskiftet med en kartoffelvaffel.

Opskriften kræver et hjerteformet vaffeljern eller et til tynde vafler.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: “Vidunderlige vafler” og hun siger følgende om opskriften:

“Forestil dig en sommerdag på terrassen eller altanen med kold rosévin og et fad fyldt med disse farverige hapsere.

Sådan et øjeblik havde jeg i sommerhuset i juni i år med både børn og voksne, og det var en kæmpe succes.

Vaffelblinis af kartoffel er den perfekte sommerfrokost eller forret til festlige lejligheder, og så tager det vitterligt ikke mere end 15 minutter at lave.

Når det ikke er sæson for stenbiderrogn, kan du toppe dine blinis med f.eks. avocado, krebsesalat og ærtepuré eller røget ørred, dild og mayonnaise”. 


Antal: 15 stk.

Vaffel-blinis med stenbiderrogn og rygeostsalat

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

Vafler

  • 200 gram Kartofler Cirka 2 mellemstore
  • 2 stk. Æg
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 0.5 deciliter Mælk
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • Olie Til bagningen

Rygeostsalat

  • 0.5 stk. Rødløg
  • 80 gram Purløg
  • 3 stk. Radiser
  • 150 gram rygeost
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 200 gram Stenbiderrogn Rengjort

Sådan gør du

Vafler

  • Skyl og skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern.
    Bland dem sammen med de øvrige ingredienser, og lade dejen trække 5-10 minutter. 
     

    Vaffeljern til tynde vafler:

    Placer en god spiseskefuld dej på hver vaffelplade, og bag dem, til de tager en lille smule farve, i maksimum 1,5-2 minutter.
     

    Hjertevaffeljern:

    Kom 1-1,5 dl dej helt ud til kanten, og bag i ca. 4 minutter. 
     

Rygeostsalat

  • Lav rygeostsalaten ved at hakke løg og purløg fint, og skær radiserne i tynde skiver.
    Læg lidt purløg til side og bland resten sammen med rygeost, løg, salt og peber, og rør godt rundt. 
     

Servering

  • Placér alle vaffelblinis enten som tynde vafler eller enkelte hjerte-vafler på et fad, og top dem med rygeostsalat og stenbiderrogn samt lidt purløg på toppen. 

Noter

Tip: Kartoflerne i vaflerne kan sagtens udskiftes med f.eks. sød kartoffel eller gulerødder.