Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

15. marts 2018

Opskrift på usaltet bacon af iberico nakkefilet

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.

Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon. 

Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).

Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager. 


Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 60 days
Tilb. tid: 2 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Nakkefilet Iberico gris

Sådan gør du

  • Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt.
    Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes.
    Røgning
    Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof.