x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

PER ASMUSSEN | 15. marts 2018

Iberico (sortfodsgrisen) svinekød er i vores verden på niveau med højkvalitets oksekød.

Så derfor har vi valgt at kombinere vores favorit svinesort med vores favorit ret: Bacon. 

Vores version er usaltet hvilket vi kun kan gøre fordi at vi har et modningsskab (eller dryaging poser).

Hvis du ikke har det, så skal man sprænge/rimme kødet i 2-4 døgn af hygiejnemæssige årsager. 


Usaltet Bacon af Iberico Nakkefilet

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 60 days
Tilb. tid: 2 minutter
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Nakkefilet Iberico gris

Sådan gør du

  • Vi tørmodnede kødet i 60 dage ved 1,2 grader. Kødet blev stenhårdt og tørt.
    Derefter blev det koldrøget i 3 timer og klar til at kunne tilberedes.
    Røgning
    Vi skår det i meget tynde skiver, drysset med salt og sprødstegt på panden uden fedtstof. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.