Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tomatsalsa med chipotle

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

22. april 2022
Lækker tomatsalsa, der får tankerne mod Mexico. Nøglen til at få en god og dyb smag er at give tomaterne masser af varme, inden de kommer i blenderen sammen med en chipotle chili.
Mexicansk salsa

Opskrift på tomatsalsa med chipotle

Lækker tomatsalsa, der får tankerne mod Mexico. Nøglen til at få en god og dyb smag er at give tomaterne masser af varme, inden de kommer i blenderen sammen med en chipotle chili.

Den kan laves hurtigt og kan sagtens laves i god tid.


Mexicansk salsa
Antal: 4 personer

Tomatsalsa med chipotle

Lækker tomatsalsa, der får tankerne mod Mexico. Nøglen til at få en god og dyb smag er at give tomaterne masser af varme, inden de kommer i blenderen sammen med en chipotle chili.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Sauce, Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse Hakket Tomater eller 4 store solmodne tomater
  • 1 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1/2 stk. Lime
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 1 spsk. Koriander frisk
  • 1 stk. Chili chipotle en adobo (fra dåse)
  • Salt

Sådan gør du

  • Pil og hak løgene groft
  • Pil hvidløgene
  • Varm en gryde eller pande op på høj varme
  • Steg løg og hvidløg et par minutter – hvis du bruger friske tomater, så halvér dem og steg dem også. Det hele må gerne få sorte pletter
  • Tag gryden af blusset og kom grøntsagerne i en blender
  • Tilsæt limesaft fra ½ lime, spidskommen, frisk og stødt koriander og chipotle + lidt af saucen den ligger i
  • Blend det hele i 1-2 min. og hæld det tilbage i gryden
  • Lad det simre i 20 min. på middel-lav varme
  • Når salsaen har kogt tages den af blusset og hældes i en skål
  • Smag til med salt og sukker