
Opskrift på tomatsalsa med chipotle
Lækker tomatsalsa, der får tankerne mod Mexico. Nøglen til at få en god og dyb smag er at give tomaterne masser af varme, inden de kommer i blenderen sammen med en chipotle chili.
Den kan laves hurtigt og kan sagtens laves i god tid.

Tomatsalsa med chipotle
Ingredienser
- 1 dåse Hakket Tomater eller 4 store solmodne tomater
- 1 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1/2 stk. Lime
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Stødt koriander
- 1 spsk. Koriander frisk
- 1 stk. Chili chipotle en adobo (fra dåse)
- Salt
Sådan gør du
- Pil og hak løgene groft
- Pil hvidløgene
- Varm en gryde eller pande op på høj varme
- Steg løg og hvidløg et par minutter – hvis du bruger friske tomater, så halvér dem og steg dem også. Det hele må gerne få sorte pletter
- Tag gryden af blusset og kom grøntsagerne i en blender
- Tilsæt limesaft fra ½ lime, spidskommen, frisk og stødt koriander og chipotle + lidt af saucen den ligger i
- Blend det hele i 1-2 min. og hæld det tilbage i gryden
- Lad det simre i 20 min. på middel-lav varme
- Når salsaen har kogt tages den af blusset og hældes i en skål
- Smag til med salt og sukker