x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tørrede æbler

PER ASMUSSEN | 11. april 2019

Her får du opskriften på en lækker, sund snack i form af tørrede æbler. Præsentér dem for børnene som et alternativ til snacks i madpakken, eller nyd dem på yoghurten om morgenen. 

I denne version foregår tørringsprocessen i en tørreovn – også kendt som en dehydrator. I processen bliver æblerne udsat for en jævn varmluft, som sørger for, at de tørrer ind og mister en stor del væske. Det giver en intensiveret smag, konsistens og energitæthed i æblerne. Udtørringen hjælper samtidig på konserveringen af æblerne ved at have en hæmmende effekt på bakterie- og svampevækst.

Gem æblerne i et lufttæt glas.

God fornøjelse!


Tørrede æbler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 7 timer
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æble

Sådan gør du

  • Vask æblerne, og skær dem i tynde skiver - som vist på billedet - ved hjælp af et mandolinjern. 
    Sørg for at fjerne kernerne. ​
    Tør æblerne i 57 grader i 7-15 timer. Tiden kan variere og den afhænger af æblernes fugtighed og skivernes tykkelse.
    Spis dem som en sund snack, eller på din yoghurt om morgenen. Brug dem også i bagværk.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.