x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tataki af dåvildtfilet

GYLDENDAL | 24. maj 2019

Lækker japansk inspireret ret med dåhjortefilet. Retten kan bruges som en forret eller en hyggelig snack når man har gæster.

Vi har retten fra bogen: “Walk On The Wild Side“, skrevet af Nikolaj Juel-Christiansen og Colombus Leth, der siger følgende om retten:

“Tataki er en japansk teknik, hvor man steger kødet 5-10 sekunder på hver side og lader det køle hurtigt ned, så kernen er rå.

Traditionelt laver man tataki med oksekød, tun eller laks. Her har vi lavet tataki af fileten fra vores dåhjort fra Bognæs.

Teksturen af dåhjort er som silke i munden, ren luksus.”


Tataki af dåvildtfilet

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

PONZUDRESSING

  • 100 milliliter Risvinseddike
  • 50 milliliter Soya Japansk soyasauce
  • 20 milliliter Citronsaft

PONZU-LØGSALSA

  • 1 stk. Salatløg Lille og hvidt. Finthakket.
  • 40 milliliter Vindruekerneolie
  • 35 milliliter Dressing Ovenstående ponzudressing
  • 0.25 tsk. Hvidløgspuré

HVIDLØGSCHIPS

  • Hvidløg 7-8 fed
  • 200 milliliter Mælk
  • 500 milliliter Vindruekerneolie

KØDET

  • 250 gram Dåhjortefilet
  • 2 stk. Forårsløg Skåret i tynde skiver diagonalt
  • Salt
  • Peber
  • Vindruekerneolie

Sådan gør du

PONZUDRESSING

  • Rør ingredienserne sammen.
    Sæt til side.
     

PONZU-LØGSALSA

  • Kom løg, ponzudressing og hvidløgspuré op i en skål.
    Bland godt, og tilsæt olien langsomt under omrøring.
     

HVIDLØGSCHIPS

  • Skær hvidløgene i tynde skiver på et mandolinjern.
    Kom hvidløgsskiverne i en skål med mælk, og lad dem trække i 10-15 minutter.
    Dræn, og lad dem tørre på et rent viskestykke.
    Kom olien i en kasserolle, og varm den op til 140 grader.
    Frituresteg hvidløgsskiverne, til de får en flot, gylden farve.
    Lad hvidløgsskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
     

KØDET

  • Sæt en tykbundet stegepande på højt blus.
    Kom lidt olie på kødet, og krydr det godt med salt og peber.
    Når panden er rigtig varm og begynder at ryge, steges kødet i ca. 10 sekunder på hver side.
    Tag kødet af panden, og sæt til side.
    Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og arranger på tallerkenerne.
    Hæld lidt ponzudressing over kødet, og kom en “stribe” løgsalsa, hvidløgschips og forårsløg oven på kødet.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Walk the wild site

Vi har opskriften fra: "Walk on the wild side".