Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tarteletter med høns i asparges

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

11. januar 2019
Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter. Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.

Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter.

Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.

Hvis du vil se en opskrift på en klassisk tartelet lavet på en hel kylling, så se vores opskrift med tarteletter med kylling og sprødt skind her.


Antal: 2 personer

Tarteletter med høns i asparges

Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter. Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.
Forfatter: Mette
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Kyllingebryst
  • 20 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2 deciliter Mælk
  • Krydderier Salt,peber og laurbærblade
  • 1 dåse Asparges Aspargessnitter fra glas eller dåse
  • 1 stk. Løg
  • 1 pakke tarteletter
  • 0.5 stk. Porre
  • 1 stk. Gulerødder
  • 1 bundt Persille Til pynt
  • 1 stk. Bouillonterning Grønsags

Sådan gør du

Kogt kyllingebryst

  • Tag dit kyllingebryst (eller hønsebryst) og put det i en gryde.
  • Kog det i 20 minutter, sammen med noget gulerod i tern, porre, grøntsagsboullion, et løg i tern, salt, peber og laurbærblade. 
  • Gem 3 dl kogt vand, til senere i opskriften. 

Tarteletfyld 

  • Tag smørret, og smelt det i en gryde og pisk mel i til du har en melbolle konsistens. 
  • Tag mælken og pisk i lidt ad gangen, til du har en jævn sauce.
  • Lad saucen nå kogepunkt og lad den koge igennem i 1-2 minutter, med konstant omrøring.
  • Anvend kogevandet fra kyllingebrystet til at justere konsistensen. 
  • Anvend krydderier som salt og peber til tilsmagning.
  • Tag dit kyllingbryst og skær det i små tern, dræn vand fra asparges og put det i saucen. 
  • Tarteletskallerne puttes nu i ovnen og lunes. 
  • Tag dine tarteletter og fyld op med tarteletfyldet, pynt gerne med persille. 
  • Kværn lidt salt og peber ud på toppen af din tartelet.