Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Klassisk og rigtig lækker opskrift på tarteletter.
Det er en af de helt store danske opskrifter, som vi her har lavet i en nem og hurtig udgave med kyllingebryst, i stedet for en hel høne.
Hvis du vil se en opskrift på en klassisk tartelet lavet på en hel kylling, så se vores opskrift med tarteletter med kylling og sprødt skind her.
Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
- 1 stk. Kyllingebryst
- 20 gram Smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 2 deciliter Mælk
- Krydderier Salt,peber og laurbærblade
- 1 dåse Asparges Aspargessnitter fra glas eller dåse
- 1 stk. Løg
- 1 pakke tarteletter
- 0.5 stk. Porre
- 1 stk. Gulerødder
- 1 bundt Persille Til pynt
- 1 stk. Bouillonterning Grønsags
Sådan gør du
Kogt kyllingebryst
- Tag dit kyllingebryst (eller hønsebryst) og put det i en gryde.
- Kog det i 20 minutter, sammen med noget gulerod i tern, porre, grøntsagsboullion, et løg i tern, salt, peber og laurbærblade.
- Gem 3 dl kogt vand, til senere i opskriften.
Tarteletfyld
- Tag smørret, og smelt det i en gryde og pisk mel i til du har en melbolle konsistens.
- Tag mælken og pisk i lidt ad gangen, til du har en jævn sauce.
- Lad saucen nå kogepunkt og lad den koge igennem i 1-2 minutter, med konstant omrøring.
- Anvend kogevandet fra kyllingebrystet til at justere konsistensen.
- Anvend krydderier som salt og peber til tilsmagning.
- Tag dit kyllingbryst og skær det i små tern, dræn vand fra asparges og put det i saucen.
- Tarteletskallerne puttes nu i ovnen og lunes.
- Tag dine tarteletter og fyld op med tarteletfyldet, pynt gerne med persille.
- Kværn lidt salt og peber ud på toppen af din tartelet.