x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tagine med glasnudler

GYLDENDAL | 14. maj 2019

Denne dejlige vietnamesiske nudelsuppe er fyldt med masser af god smag: Kyllingeindmad og kyllingekød spiller godt sammen med de stærke smage, lækre svampe, glasnudler og bønnespirer.

Vi har opskriften fra bogen: “Lêlês urtekøkken“, hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

“I Vietnams gader spiser vi meget hot pot, som er en dampgryde med enten kul eller ild under, der serveres ved bordet.
I dag bruger man en elektrisk hotpot. Hele oplevelsen går ud på, at man får en kogende gryde, hvor nudler, fisk, kød og grøntsager bliver dampet og spist på stedet.”


Tagine med glasnudler

Miến gà
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 6 stk. Kyllingeoverlår
  • 150 gram Kyllingelever
  • 150 gram Kyllingehjerter
  • 1.5 liter Vand
  • citrongræs 2 stængler
  • 6 stk. Limeblade
  • 1 stk. Løg
  • 40 gram Ingefær Knold
  • 8 stk. Forårsløg
  • 4 stk. Pak choi
  • 1 stk. Chili Stor og rød
  • 100 gram Bønnespirer
  • 1 liter Kyllingesuppe Fra de kogte kyllingeoverlår
  • 3 spsk. Fiskesauce
  • 150 gram Svampe 1 pakke enokisvampe
  • 400 gram Glasnudler
  • 30 gram Koriander Savtakket
  • 1 deciliter Sojasauce

Sådan gør du

  • Rens kylling, kyllingelever og kyllingehjerter.
    Sæt en gryde med vand, citrongræs, limeblade og kyllingeoverlår over, og kog i ca. 20 minutter.
    Fjern citrongræs og limeblade.
    Gem kyllingesuppen til senere.
    Pil kødet i strimler, og læg det til side.
    Bring en lille gryde med vand og salt i kog.
    Læg kyllingehjerter og kyllingelever i, og kog i ca. ½ minut.
    Tag dem op, og lad dem stå klar sammen med kyllingekødet.
    Skær løg og ingefær i skiver.
    Rens grøntsagerne, og skær vandspinat og forårsløg i stykker a 7 cm.
    Skær roden/enden af pak choi, så bladene løsnes fra hinanden.
    Skær chili i skiver, og læg dem klar til taginen.
    Hak savtakket koriander, og stil den sammen med en lille skål soja på bordet.
    Læg glasnudler i lunt vand i ca. 10 minutter, og sigt vandet fra.
    Varm taginen op med 1 spsk. olie, og svits løg og ingefær.
    Tilsæt kyllingesuppen, lad det koge op, og smag til med fiskesauce.
    Skru ned for blusset, og tilsæt glasnudler, så de ligger på hele taginen.
    Anret derefter pak choi, vandspinat, forårsløg, enokisvampe, bønnespirer, kyllinghjerte og -lever samt kyllingestrimler i små bunker, og læg låg på.
    Lad det simre i 5 minutter, og tag taginen med låg ind til bordet.
    Øs op i dybe skåle ved bordet, drys savtakket krydderurt over, og spis med sojasauce til.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Urtekøkken

Vi har opskriften fra: "Lêlês urtekøkken".