Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tærte med kartoffel, tomat og skinke

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. april 2024
Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.
Tærte med kartoffel, tomat og skinke

Opskrift på tærte med kartoffel, tomat og skinke

Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.

Kartoflerne sørger for fylde og mæthed og suppleres på fineste vis af de friske tomater og den salte skinke.

Jeg har lavet tærtebunden selv – den kræver bare 4 ingredienser og tar få minutter at ælte sammen, men gider du ikke det, fungerer en færdigkøbt bund lige så godt.

Uanset hvad er det en virkelig god tærte! Som er nem at lave.

Vi serverede den med en helt simpel spinatsalat, der bar li var vendt i lidt vinaigrette.


Tærte med kartoffel, tomat og skinke
Antal: 4 personer

Tærte med kartoffel, tomat og skinke

Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 20 minutter
Ovntid: 40 minutter

Grej

Ingredienser

Tærtebund

  • 150 gram Hvedemel
  • 50 gram Rugmel
  • 100 gram Smør stuetemperatur
  • 2 stk. Æg

Fyld

  • 250 gram Kartofler koges til de lige er møre
  • 2 håndfuld Revet ost
  • 4-5 stk. Cherrytomater i skiver
  • 1 pakke Serranoskinke (reklamelink) ca. 70g
  • 2 kviste Frisk rosmarin finthakket

Æggeblanding

  • 2 stk. Æg
  • 1/2 deciliter Mælk
  • Salt og Peber Lidt

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Put alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer med dejkroge. Ælt færdig på et meldrysset bord, dejen skal være glat og smidig.
  • Læg dejen på køl 15 min og rul den derefter ud til en tærtebund og placer den i en smurt tærteform.

Fyld

  • Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på bunden. Drys osten hen over.
  • Rør æggeblandingen sammen og hæld i.
  • Læg tomatskiver og skinke øverst og drys med finthakket frisk rosmarin.
  • Bag ca. 40 min til æggen er fast og kanterne gyldne.
  • Servér med en grøn salat