
Opskrift på tærte med kartoffel, tomat og skinke
Tærte med kartofler, ost, tomater, skinke og rosmarin – super nem, fyldt med smag og så passer den sig selv i ovnen det meste af tiden.
Kartoflerne sørger for fylde og mæthed og suppleres på fineste vis af de friske tomater og den salte skinke.
Jeg har lavet tærtebunden selv – den kræver bare 4 ingredienser og tar få minutter at ælte sammen, men gider du ikke det, fungerer en færdigkøbt bund lige så godt.
Uanset hvad er det en virkelig god tærte! Som er nem at lave.
Vi serverede den med en helt simpel spinatsalat, der bar li var vendt i lidt vinaigrette.

Tærte med kartoffel, tomat og skinke
Grej
- 1 Ovn
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram Hvedemel
- 50 gram Rugmel
- 100 gram Smør stuetemperatur
- 2 stk. Æg
Fyld
- 250 gram Kartofler koges til de lige er møre
- 2 håndfuld Revet ost
- 4-5 stk. Cherrytomater i skiver
- 1 pakke Serranoskinke (reklamelink) ca. 70g
- 2 kviste Frisk rosmarin finthakket
Æggeblanding
- 2 stk. Æg
- 1/2 deciliter Mælk
- Salt og Peber Lidt
Sådan gør du
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Put alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer med dejkroge. Ælt færdig på et meldrysset bord, dejen skal være glat og smidig.
- Læg dejen på køl 15 min og rul den derefter ud til en tærtebund og placer den i en smurt tærteform.
Fyld
- Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på bunden. Drys osten hen over.
- Rør æggeblandingen sammen og hæld i.
- Læg tomatskiver og skinke øverst og drys med finthakket frisk rosmarin.
- Bag ca. 40 min til æggen er fast og kanterne gyldne.
- Servér med en grøn salat