
Opskrift på tacos med braiseret gris
Disse tacos serveres med en dejlig braiseret gris, flæskesvær og bønner.
Vi har opskriften fra bogen: “Meyers – når du flytter hjemmefra”, hvor der arbejdes med at lave sund og lækker mad, der er til at betale sig til på en SU:
“Tacos med rigtige, bløde mexicanske majstortillaer har langsomt sneget sig ind det danske madlandskab. Derfor kan man nu også få det mel, der skal bruges til dem – kaldet masa harina – både på nettet og i specialbutikker. Mange supermarkeder har også gode købe-majstortillas. Hvis du vil lave dine egne tortillas er det en god ide at få fat i en tortilla-presse, men du kan også klare dig med en gryde som presse.”

Tacos med braiseret gris
Ingredienser
BRAISERET GRIS
- 2 stk. Nakkekotelet
- Salt og Peber
- 2 spsk. Olie
- 2 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1 tsk. Chilipulver sød
- 1 tsk. Chilipulver stærk
- 1 tsk. Spidskommen stødt
- 1 spsk. Tomatpure
- 3 deciliter Æblemost eller pilsnerøl eller vand
- 3 deciliter Vand
- 0.5 dåse Bønner brune
- 1 stk. Lime kun saften
TOPPING OG TORTILLAER
- 150 gram Hvidkål
- 10 stk. Tortillas majs (små)
- 0.5 deciliter Creme Fraiche
- 1 håndfuld Jalapenos syltede.
- 1 håndfuld Flæskesvær
- 1 håndfuld Koriander
- 2 spsk. Sesamolie
- 1 stk. Lime
Sådan gør du
Braiseret gris
- Skær nakkekoteletterne i tern på ca. 1½ x 1½ cm, og krydr dem med salt og peber.
- Varm lidt olie op i en gryde, og brun kødet, så det får godt med farve.
- Træk gryden af blusset, mens du piller og hakker løg og hvidløg.
- Sæt gryden tilbage på blusset, tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et par minutter.
- Tilsæt chilipulver, spidskommen, tomatpuré, æblemost og vand.
- Læg låg på gryden, og lad det simre i 1-1½ time, til kødet er helt mørt.
- De sidste 10 minutter, hæld vandet fra dåsen med bønner, og kom bønnerne i gryden.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
Topping og servering
- Snit hvidkålen så fint, du kan.
- Hvis du bruger købte tacos, eller hvis du har lavet dem selv i god tid, så varm dem på en pande eller på en bageplade i ovnen ganske kort.
- Læg tortillas ud på et fad eller et skærebræt, og kom en skefuld gris og bønner på midten.
- Top med creme fraiche, snittet hvidkål, syltede jalapenos, grofthakkede flæskesvær og koriander.
- Drys med lidt salt, dryp lidt sesamolie på, og pres lidt limesaft over.