x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tacos med braiseret gris

LINDHARDT OG RINGHOF | 22. oktober 2019
Disse tacos serveres med en dejlig braiseret gris, flæskesvær og bønner.

Disse tacos serveres med en dejlig braiseret gris, flæskesvær og bønner.

Vi har opskriften fra bogen: “Meyers – når du flytter hjemmefra”, hvor der arbejdes med at lave sund og lækker mad, der er til at betale sig til på en SU:

“Tacos med rigtige, bløde mexicanske majstortillaer har langsomt sneget sig ind det danske madlandskab. Derfor kan man nu også få det mel, der skal bruges til dem – kaldet masa harina – både på nettet og i specialbutikker. Mange supermarkeder har også gode købe-majstortillas. Hvis du vil lave dine egne tortillas er det en god ide at få fat i en tortilla-presse, men du kan også klare dig med en gryde som presse.”


Tacos med braiseret gris

Disse tacos serveres med en dejlig braiseret gris, flæskesvær og bønner.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

BRAISERET GRIS

  • 2 stk. Nakkekotelet
  • Salt og peber
  • 2 spsk. Olie
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Chilipulver sød
  • 1 tsk. Chilipulver stærk
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 3 deciliter Æblemost eller pilsnerøl eller vand
  • 3 deciliter Vand
  • 0.5 dåse Bønner brune
  • Limesaft fra en limefrugt

TOPPING OG TORTILLAER

  • 150 gram Hvidkål
  • 10 stk. Tortillas majs (små)
  • 0.5 deciliter Creme Fraiche
  • Jalapenos syltede. 1 håndfuld
  • Flæskesvær 1 håndfuld
  • Koriander 1 håndfuld
  • 2 spsk. Sesamolie
  • 1 stk. Lime

Sådan gør du

Braiseret gris

  • Skær nakkekoteletterne i tern på ca. 1½ x 1½ cm, og krydr dem med salt og peber.
    Varm lidt olie op i en gryde, og brun kødet, så det får godt med farve.
    Træk gryden af blusset, mens du piller og hakker løg og hvidløg.
    Sæt gryden tilbage på blusset, tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et par minutter.
    Tilsæt chilipulver, spidskommen, tomatpuré, æblemost og vand.
    Læg låg på gryden, og lad det simre i 1-1½ time, til kødet er helt mørt.
    De sidste 10 minutter, hæld vandet fra dåsen med bønner, og kom bønnerne i gryden.
    Smag til med salt, peber og limesaft.
     

Topping og servering

  • Snit hvidkålen så fint, du kan.
    Hvis du bruger købte tacos, eller hvis du har lavet dem selv i god tid, så varm dem på en pande eller på en bageplade i ovnen ganske kort.
    Læg tortillas ud på et fad eller et skærebræt, og kom en skefuld gris og bønner på midten.
    Top med creme fraiche, snittet hvidkål, syltede jalapenos, grofthakkede flæskesvær og koriander.
    Drys med lidt salt, dryp lidt sesamolie på, og pres lidt limesaft over.

Noter

TIP: Syltede rødløg er en god udvidelse. Et fintsnittet friskt rødløg er også godt.
 

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Fotograf: Chris Tonnesen


Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S