Go Back
+ servings
Servings: 2 personer

Tacos med braiseret gris

Disse tacos serveres med en dejlig braiseret gris, flæskesvær og bønner.
Author: Lindhardt og Ringhof
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Keyword: Aftensmad, Bønner, flæskesvær, Gris, Mexico, Nakkekoteletter, Pandekager, Svinekød
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

BRAISERET GRIS

  • 2 stk. Nakkekotelet
  • Salt og Peber
  • 2 spsk. Olie
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Chilipulver sød
  • 1 tsk. Chilipulver stærk
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 3 deciliter Æblemost eller pilsnerøl eller vand
  • 3 deciliter Vand
  • 0.5 dåse Bønner brune
  • 1 stk. Lime kun saften

TOPPING OG TORTILLAER

  • 150 gram Hvidkål
  • 10 stk. Tortillas majs (små)
  • 0.5 deciliter Creme Fraiche
  • 1 håndfuld Jalapenos syltede.
  • 1 håndfuld Flæskesvær
  • 1 håndfuld Koriander
  • 2 spsk. Sesamolie
  • 1 stk. Lime
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Braiseret gris

  • Skær nakkekoteletterne i tern på ca. 1½ x 1½ cm, og krydr dem med salt og peber.
  • Varm lidt olie op i en gryde, og brun kødet, så det får godt med farve.
  • Træk gryden af blusset, mens du piller og hakker løg og hvidløg.
  • Sæt gryden tilbage på blusset, tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et par minutter.
  • Tilsæt chilipulver, spidskommen, tomatpuré, æblemost og vand.
  • Læg låg på gryden, og lad det simre i 1-1½ time, til kødet er helt mørt.
  • De sidste 10 minutter, hæld vandet fra dåsen med bønner, og kom bønnerne i gryden.
  • Smag til med salt, peber og limesaft.

Topping og servering

  • Snit hvidkålen så fint, du kan.
  • Hvis du bruger købte tacos, eller hvis du har lavet dem selv i god tid, så varm dem på en pande eller på en bageplade i ovnen ganske kort.
  • Læg tortillas ud på et fad eller et skærebræt, og kom en skefuld gris og bønner på midten.
  • Top med creme fraiche, snittet hvidkål, syltede jalapenos, grofthakkede flæskesvær og koriander.
  • Drys med lidt salt, dryp lidt sesamolie på, og pres lidt limesaft over.

Noter

TIP: Syltede rødløg er en god udvidelse. Et fintsnittet friskt rødløg er også godt.