ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede rabarber

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. maj 2021
Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det. Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.

Jeg elsker rabarber. De er geniale både i det søde og salte køkken.

Hjemme hos os bruger vi meget krudt på syltning, da det er super godt til at bryde fede retter med.

Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det.

Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.

Syltede rabarber


Antal: 1 glas

Syltede rabarber

Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det. Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Rabarber min var ret stor.
  • 250 gram Sukker
  • 250 gram Eddike jeg brugte æbleeddike
  • 250 gram Hvidvin kan erstattes af vand
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 1 stk. Laurbærblad

Sådan gør du

  • Start med at rengøre dine rabarber for jord og andet snavs. 
  • Skær dem i skiver af 1-2 cm tykkelse, afhængig af hvad du synes er bedst.
  • Skold et sylteglas med kogende vand og skyl det evt. med atamon.
  • Kom dine rabarberskiver i glasset.
  • Kom alle de andre ingredienser i en gryde og bring det i kog. 
  • Når sukkeret er opløst, så kan du hælde væsken direkte fra gryden og over i glasset med rabarber.
  • Lad væsken køle lidt af før du sætter låg på.
  • Lad dem trække i lagen i et par dage og de er klar til at blive spist.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.