Opskrift på syltede rabarber
Jeg elsker rabarber. De er geniale både i det søde og salte køkken.
Hjemme hos os bruger vi meget krudt på syltning, da det er super godt til at bryde fede retter med.
Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det.
Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.
Syltede rabarber
Ingredienser
- 1 stk. Rabarber min var ret stor.
- 250 gram Sukker
- 250 gram Eddike jeg brugte æbleeddike
- 250 gram Hvidvin kan erstattes af vand
- 0.5 stk. Kanelstang
- 1 stk. Stjerneanis
- 1 stk. Laurbærblad
Sådan gør du
- Start med at rengøre dine rabarber for jord og andet snavs.
- Skær dem i skiver af 1-2 cm tykkelse, afhængig af hvad du synes er bedst.
- Skold et sylteglas med kogende vand og skyl det evt. med atamon.
- Kom dine rabarberskiver i glasset.
- Kom alle de andre ingredienser i en gryde og bring det i kog.
- Når sukkeret er opløst, så kan du hælde væsken direkte fra gryden og over i glasset med rabarber.
- Lad væsken køle lidt af før du sætter låg på.
- Lad dem trække i lagen i et par dage og de er klar til at blive spist.