Syltede rabarber

Syltede rabarber

1  glas
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det. Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg elsker rabarber. De er geniale både i det søde og salte køkken.

Hjemme hos os bruger vi meget krudt på syltning, da det er super godt til at bryde fede retter med.

Disse syltede rabarber har lidt lakrids-noter fra stjerneanissen, så undlad den, hvis du ikke er så meget til det.

Jeg har bl.a. brugt dem i en salat, sammen med en hel kylling (Kylling Danoise) eller på toppen af et smørrebrød med hønsesalat.

Syltede rabarber

Ingredienser
1 Rabarber (min var ret stor.)
250 g Sukker
250 g Eddike (jeg brugte æbleeddike)
250 g Hvidvin (kan erstattes af vand)
1⁄2 Kanelstang
1 Stjerneanis
1 Laurbærblad
Vejledning

Start med at rengøre dine rabarber for jord og andet snavs. 

Skær dem i skiver af 1-2 cm tykkelse, afhængig af hvad du synes er bedst.

Skold et sylteglas med kogende vand og skyl det evt. med atamon.

Kom dine rabarberskiver i glasset.

Kom alle de andre ingredienser i en gryde og bring det i kog. 

Når sukkeret er opløst, så kan du hælde væsken direkte fra gryden og over i glasset med rabarber.

Lad væsken køle lidt af før du sætter låg på.

Lad dem trække i lagen i et par dage og de er klar til at blive spist.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier