x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Svinemørbrad i ovn

PER ASMUSSEN | 1. oktober 2018

Fyldt svinemørbrad er en fantastisk ret, der altid er en succes.

Det magre kød har godt af et fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, bliver det ikke så nemt tørt.

Vi giver dig her en opskrift på mørbrad fyldt med løg, salvie og fetaost, der omvikles med parmaskinke og steges i ovnen, til mørbraden er netop gennemstegt og skinken sprød.

Server med flødekartofler og letkogte, grønne bønner, og du har et forrygende måltid, der også er velegnet til gæstebrug.


Svinemørbrad i ovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • 2 stk. Perleløg friske løg - kan erstattes af skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg presset
  • 100 gram Feta
  • 3 spsk. Salvieblade hakkede - kan udelades
  • Smør til stegning
  • 1 pakke Parmaskinke eller serranoskinke
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden ved at fjerne sener, hinder og fedt.
    Skær et dybt snit på langs i mørbraden, den skal dog stadig hænge sammen.
    Krydr kødet let med salt og peber.
    Hak løgene fint.
    Opvarm en pande og steg løg, presset hvidløg og salvie i smør i et par minutter. Hæld blandingen i en skål. 
    Smuldr fetaen og kom den i skålen med den stegte løg og salvieblanding. 
    Kom fyldet i mørbraden.
    Vikl parmaskinken omkring kødet, så fyldet holdes inde.
    Placer den fyldte mørbrad i et ildfast fad.
    Bag den i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Hvis udgaven er for rosa til dig, skal du blot give den 25-30 minutter i stedet for.
    Lad mørbraden hvile 5-10 minutter inden udskæring.
    Skær mørbraden i skiver og server den med flødekartofler og Harico Verts, kogt i 1 minut. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.