Opskrift på svampetærte
En madtærte er altid lækker som frokost eller let aftensmad.
Denne tærte har en grov bund med et lavt indhold af fedt, og sammen med grøntsagsfyldet er det absolut en både sund og lækker ret.
Den rå tærtedej kan fryses (se note) så du altid kan tage en portion dej op og bage en tærte, når lysten melder sig.

Svampetærte
Ingredienser
Tærtedej
- 1 deciliter Surmælksprodukt f.eks. A 38, ymer eller tykmælk
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 deciliter Fuldkornsmel f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- 1.5 deciliter Hvedemel
- 0.5 tsk. Salt
Fyld
- 200 gram Svampe en eller flere slags
- 2 stk. Forårsløg
- 1 stk. Rødløg
- 4 stk. Æg
- 2 deciliter Fløde piske- eller madlavningsfløde
- Krydderier salt og peber
- 150 gram Revet ost
- Smør til stegning
- Olie til stegning
Sådan gør du
Tærtedej:
Alle ingredienserne til dejen kommes i en skål. Rør eller ælt dejen sammen - den skal være blød. Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter i køleskabet. Dette er vigtigt, da en tilstrækkelig hviletid er afgørende for den færdigebagte tærtebunds konsistens. Dejen rulles tyndt/trykkes ud i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel og forbag tærtebunden i 10 minutter ved 200 grader. Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og kom fyldet i den.Fyld:
Rens svampene og skær dem i skiver. Skær rødløg og forårsløg i skiver. Opvarm en pande med olie og tilsæt en klat smør, når panden er varm. Steg svampe, løg og forårsløg på panden i et par minutter, til alt er faldet let sammen. Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber efter behov. Drys den forbagte tærtebund med cirka 1/3 af den revne ost. Kom herefter grøntsagsfyldet over osten i bunden og hæld æggemassen over. Drys til slut tærten med den resterende ost. Bag tærten i cirka 30 minutter ved 200 grader, til æggemassen har sat sig og overfladen er smukt gylden. Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.