Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Superfood salat med kakaonibs

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

13. januar 2021

Opskrift på superfood salat med kakaonibs

Lækker salat med bl.a. aspargesbroccoli, røde ris, edamamebønner og cherrytomater.

Vi har opskriften fra bogen: “Vild med bønner og alverdens bælgfrugter“, af Marie Melchior og Betina Hastoft.


Antal: 4 personer

Superfood salat med kakaonibs. Lækker salat med bl.a. aspargesbroccoli, røde ris, edamamebønner og cherrytomater.

Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Aspargesbroccoli
  • 300 gram Ris røde
  • 1 spsk. Herbamare vegetabilsk bouillon
  • 250 gram Edamamebønner
  • 250 gram Cherrytomater
  • 4 spsk. Granatæblekerner
  • 3 spsk. Pistacienødder
  • 2 spsk. Græskarkerner ristede

Dressing

  • 1 fed Hvidløg
  • 25 gram Ingefær
  • 5 spsk. Olivenolie god kvalitet
  • 1 stk. Citron usprøjtet
  • 0.5 deciliter Vand
  • 2 spsk. Kakaonibs
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Start med dressingen.
    Kom alle ingredienser undtagen kakaonips i en blender.
    Blend til en lind dressing og tilsæt kakaonips.
    Benyt pulsfunktionen og blend kortvarigt et par gange, så dressingen beholder lidt struktur fra kakaonipsene.
    Smag til med salt og peber.
    Stil dressingen til side til senere. 
     
    Skyl aspargesbroccoli og skær det nederste stykke væk.
    Flæk dem, hvis stilkene er tykke.
    Kog risene i kogende vand med herbamare i 30 minutter, til de er møre, men stadig har bid i.
    Kom aspargesbroccoli i gryden i de sidste 3 minutter og edamamebønner i det sidste minut af kogetiden.
    Hæld vandet fra i et dørslag og afkøl det hele med koldt vand. 
    Kom risblandingen op på et fad eller i en stor salatskål.
    Skyl tomater, skær dem i halve og bland dem i salaten.
    Hæld dressingen over.
    Pynt med granatæblekerner, pistacie- nødder og ristede græskarkerner.