
Opskrift på sundere lasagne
Spekulerer du på, hvad aftensmaden skal være i dag..? Du kan lige nå denne hurtige og nemme lasagne, der er perfekt til hverdagene, hvor det gerne må gå lidt stærkt, men samtidigt være sundt og lækkert.
Denne lasagne er fyldt med grøntsager, blandt andet revne kartofler, der er med til at gøre den cremet, selvom den ikke simrer så længe. Hvis du vil, kan du forberede grøntsagerne i forvejen og opbevare på køl i lufttætte bokse, så er den endnu hurtigere færdig ? Og ja, trods de sunde sager er og blir lasagne bar et hit – også hos småfolk ?

Sundere lasagne
Ingredienser
Kødsovs
- 400 gram Hakket Oksekød
- Smør Til stegningen
- 1 stk. Løg Finthakket
- 3 fed Hvidløg Finthakket
- 2 stk. Gulerødder Groftrevet
- 2 stk. Kartofler Groftrevet
- 0.5 stk. Squash Groftrevet
- 1 dåse Hakket Tomater
- 100 gram Tomatpure
- 1 spsk. Oregano Tørret
- 1 spsk. Timian Tørret
- 2.5 deciliter Bouillon Grøntsags-
- 1 deciliter Cremefine Madlavnings-
- Salt
- Peber
- Lasagneplader Grove
- 1 pakke Mozarella Frisk. Eller revet ost.
Sådan gør du
- Smelt smørret i ben gryde og brun kødet under omrøring ved høj varme.
- Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, oregano, timian, grøntsagsboullion og fløde.
- Lad det simre uden låg i 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad og fordel skiftevis sauce og lasagneplader. Start og afslut med et lag sauce.
- Bag lasagnen i 20 minutter ved 175 grader varmluft.
- Tag lasagnen ud, fordel osten ovenpå og bag ydeligere 5-10 minutter, til lasagnepladerne er bløde.
- Tag lasagnen ud og pynt med fx persille.
- Server med godt brød og en salat.
- Frisk spinat går super godt til.
- Enjoy!