
Opskrift på sundere, grønne dunser
Her har jeg en opskrift på sundere, grønne dunser med lun spidskålssalat.
Frikadellerne har fået et lille twist med grønkål og spinat og kålen er lynstegt i lidt olie og krydderier, så der skal bruges knapt så mange tygge-kræfter, men stadig kan indtages alt det gode fra kålen.. ?
Frikadellerne er sprøde udenpå og lækker svampede indeni og fyldt med smag. De kan bruges i madpakken de kommende dage eller fryses, så lav bare en god portion ?

Sundere, grønne dunser
Ingredients
Sundere, grønne dunser
- 100 gram Grønkål Frisk eller frosset
- 100 gram Spinat Frisk eller frosset
- 2 deciliter Mælk
- 1 stk. Bouillonterning
- 500 gram Hakket svinekød
- 1.5 tsk. Salt
- 1 stk. Løg Finthakket
- 1 stk. Æg
- 1.5 deciliter Havregryn
- 3 spsk. Grahamsmel Eller rugmel
- Smør Eller olie. Til stegningen.
Lun spidskålssalat
- 0.5 stk. Spidskål
- 0.5 bundt Broccoli
- 3 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber
- Timian Tørret
- Basilikum Tørret
- Sukkerærter 1 håndfuld
Instructions
Dunser
- Rib grønkålen fra stokken og hak dem fint. Hak også spinaten fint. Giv grønkål og spinat et kort opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af. Bruger du grønkål og spinat fra frost, lader du det bare tø op i en sigte. Opvarm mælken, og opløs bouillonterningen heri. Lad det køle en smule af efterfølgende. Rør imens kød, salt, løg, æg og havregryn og mel godt sammen. Pres væde fra grønkål og spinat og rør det i farsen. Lad farsen hvile, mens du laver salat. Når farsen er klar, former du frikadeller og steger dem i smør eller olie ved middelvarme, til de er gennemstegte.
Salat
- Snit kålen fint og skær broccolien i mindre buketter. Steg det ved lav varme på panden i olie og krydderier i 5-6 min. Tag af varmen, anret på tallerken eller i skål og top med sukkerærter. Server med de varme frikadeller ?