Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

12. oktober 2023
De her sunde, glutenfri pølsehorn er geniale at ha med på farten! Og de blir hverken tørre eller kedelige, da dejen ikke er helt traditionel; den består udelukkende af grøntsager, (glutenfri) havregryn og æg… Brødene blir bløde og svampede, mætter godt og står for en god del af dagens vitaminer..
Sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser

Opskrift på sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser

Skal I bage i efterårsferien? Måske lidt lækkert til picnic kurven eller lidt godt til fryseren til næste uges madpakker….? Så er de her sunde, glutenfri pølsehorn er geniale at ha med på farten! Og de blir hverken tørre eller kedelige, da dejen ikke er helt traditionel; den består udelukkende af grøntsager, (glutenfri) havregryn og æg… Brødene blir bløde og svampede, mætter godt og står for en god del af dagens vitaminer..

Som bonus skal dejen ikke hæve, men blot puttes om pølserne og så i ovnen. Det betyder, at du relativt hurtigt kan have sådan en stak her klar.

Hornene kan fryses og så tages op efter behov. Hvis de lige lunes på brødristeren eller i ovnen, så er de som nybagte.


Sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser
Antal: 12 stk.

Sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser

De her sunde, glutenfri pølsehorn er geniale at ha med på farten! Og de blir hverken tørre eller kedelige, da dejen ikke er helt traditionel; den består udelukkende af grøntsager, (glutenfri) havregryn og æg… Brødene blir bløde og svampede, mætter godt og står for en god del af dagens vitaminer..
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Trækketid: 15 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Gulerødder
  • 400 gram Blomkål
  • 4 stk. Æg
  • 1/2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 100 gram Havregryn glutenfrie
  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 12 stk. Kyllingepølser små

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Riv eller hak gulerødder og blomkål meget fint, fx med en minihakker.
  • Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg og bagepulver.
  • Blend nu havregryn til mel (gøres nemt i minihakker) og rør i skålen. Hak også solsikkekerne fint i minihakker og rør i skålen.
  • Lad dejen trække i 15 min, så frø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen derefter stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
  • Tag en klump dej op i hånden og put rundt om pølserne – placer dem med et stykke mellemrum på en bageplade med bagepapir.
  • Bag pølsehornene i cirka 25 minutter og lad dem derefter afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød.
  • Servér, evt. med ketchup.