
Opskrift på sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser
Skal I bage i efterårsferien? Måske lidt lækkert til picnic kurven eller lidt godt til fryseren til næste uges madpakker….? Så er de her sunde, glutenfri pølsehorn er geniale at ha med på farten! Og de blir hverken tørre eller kedelige, da dejen ikke er helt traditionel; den består udelukkende af grøntsager, (glutenfri) havregryn og æg… Brødene blir bløde og svampede, mætter godt og står for en god del af dagens vitaminer..
Som bonus skal dejen ikke hæve, men blot puttes om pølserne og så i ovnen. Det betyder, at du relativt hurtigt kan have sådan en stak her klar.
Hornene kan fryses og så tages op efter behov. Hvis de lige lunes på brødristeren eller i ovnen, så er de som nybagte.

Sunde pølsehorn med grøntsager og kyllingepølser
Ingredienser
- 200 gram Gulerødder
- 400 gram Blomkål
- 4 stk. Æg
- 1/2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
- 100 gram Havregryn glutenfrie
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 12 stk. Kyllingepølser små
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Riv eller hak gulerødder og blomkål meget fint, fx med en minihakker.
- Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg og bagepulver.
- Blend nu havregryn til mel (gøres nemt i minihakker) og rør i skålen. Hak også solsikkekerne fint i minihakker og rør i skålen.
- Lad dejen trække i 15 min, så frø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen derefter stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
- Tag en klump dej op i hånden og put rundt om pølserne – placer dem med et stykke mellemrum på en bageplade med bagepapir.
- Bag pølsehornene i cirka 25 minutter og lad dem derefter afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød.
- Servér, evt. med ketchup.