x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Store hveder

MICKICHENG | 7. maj 2020

MUMS!! ?? Findes der noget bedre end luftige, lune og velsmagende hveder?! ??

Jeg synes, det er en ret god bededags-tradition! Hvad siger I?!

Men skal man egentligt spise dem om torsdagen eller om fredagen?! ??

Opskriften får I her, og den er til 12 store hveder!

Store hveder


Store hveder

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Brød, Danmark, Dansk mad, Mormormad
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

  • 35 gram Gær
  • 3 deciliter Mælk
  • 2.5 spsk. Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 600 gram Hvedemel kan være op til 650 gram
  • 1.25 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olie
  • 75 gram Smør blødt
  • 2 tsk. Kardemomme stødt

Sådan gør du

  • Lun mælk og opløs gæren i mælken.
    Kom sukker, olie, kardemomme og æg i og rør rundt.
    Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.
    Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
    Kom smør i og kør dejen smidig og lækker.
    Lad hæve lunt i cirka 25 minutter.
    Del dejen i 12 og form boller.
    Placér bollerne i en smurt form (cirka 24 x 32 cm) så de ikke rører hinanden - men de skal stadig stå tæt.
    Lad dem efterhæve i cirka 50 minutter.
    Bag hvederne ved 200 grader i cirka 15-20 minutter i almindelig ovn.
    Rigtig god fornøjelse med det ??
    PS: Spis hvederne med rigeligt smør ??
    Store hveder

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.