Opskrift på store fritter
Tykke og lækre pommes frites der får 3 ture i frituregryden inden de lander på tallerkenen.
Fritterne passer super godt til Fish ‘n’ Chips.

Servings: Personer
Store fritter
Ingredients
- 2 Bagekartofler
- 1 liter Vand
- 1 spsk. Groft salt
- 1.5 liter Fritureolie
Instructions
- Skrub kartoflerne grundigt inden de skæres i tykke stave. Kog kartoffelstavene i vand med salt (eller 1 spsk. eddike) i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke og lad dem køle lidt af. Tænd frituregryden først på 160 grader og kog fritterne i 5 minutter. Tag fritterne op og lad dem tørre/køle af på et viskestykke i minimum 30 minutter. Skru frituregryden op på 170 grader og kog fritterne i 2 minutter og læg dem igen til tørre på et viskestykke (i minimum 30 minutter). Skru nu frituregryden op på 180 grader, kog nu fritterne i 2-3 minutter til de er gyldne og sprøde. Dryp fritterne af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt. Fritterne er nu klar til servering.