x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Store fritter

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. april 2018

Tykke og lækre pommes frites der får 3 ture i frituregryden inden de lander på tallerkenen. 
Fritterne passer super godt til Fish ‘n’ Chips.


Store fritter

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 Bagekartofler
  • 1 liter Vand
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1.5 liter Fritureolie

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne grundigt inden de skæres i tykke stave.
    Kog kartoffelstavene i vand med salt (eller 1 spsk. eddike) i 5 minutter.
    Hæld vandet fra og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke og lad dem køle lidt af.
    Tænd frituregryden først på 160 grader og kog fritterne i 5 minutter. Tag fritterne op og lad dem tørre/køle af på et viskestykke i minimum 30 minutter.
    Skru frituregryden op på 170 grader og kog fritterne i 2 minutter og læg dem igen til tørre på et viskestykke (i minimum 30 minutter).
    Skru nu frituregryden op på 180 grader, kog nu fritterne i 2-3 minutter til de er gyldne og sprøde.
    Dryp fritterne af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt.
    Fritterne er nu klar til servering.
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.