Opskrift på stegte kammuslinger med sprødt æble og kantareller
Hurtig og velsmagende forret uden gluten.
Retten bindes dejligt sammen af sprøde æbler, smørstegte kantareller og lækre kammuslinger.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemt glutenfrit“, hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:
“”Havets frugter” er klart min yndlings bestanddel i de ”6 om dagen”, og her kommer kammuslingerne med garanti ind på en førsteplads. Forretten her er en af de mere mættende og kræver en rimelig appetit eller for mit eget vedkommende bare en smule lækkersult.”
Stegte kammuslinger med sprødt æble og kantareller
Ingredienser
- Kantareller 2 håndfulde og rensede - kan erstattes af andre svampe
- 1 spsk. Smør
- Flagesalt
- Peber fra kværn
- 9 stk. Kammuslinger optøede fra frost kan bruges
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 stk. Æbler sprødt
- frisk rosmarin 6 kviste
Sådan gør du
- Steg kantarellerne møre i smør på en middelvarm pande, indtil væsken fra svampene er fordampet. Krydr med en lille smule salt og peber; pas på ikke at overkrydre dem. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i skiver eller tern. Steg kammuslingerne i olivenolie på en hed pande i kort tid på hver side, så de får en sprød overflade. Pas på, de ikke brænder sig fast på panden. Drys med salt, når de er færdigstegte. Portionsanret æbler, kantareller og kammuslinger. Pynt med rosmarin.