x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt rådyrlever på karamelliserede løg

A5 FORLAG | 7. november 2019

Lynstegt lever af rådyr serveret på rugbrød sammen med sprødstegt bacon og hjemmelavet løgmarmelade. 

Retten har alt hvad der skal til for at give velsmag: sprødhed, salt, syre, fedme og gode konsistenser.

Opskriften er fra vores bog: “Det’ helt vildt – rådyr“, hvor forfatterne Christian Ramsgaard & Erik Schwærter siger følgende om opskriften:

“Sådan bliver den stegte lever bedst”


Stegt rådyrlever på karamelliserede løg

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: A5 Forlag

Ingredienser

  • 1 stk. Rådyrslever frisk og befriet fra hinder og blodårer
  • 100 gram Smør
  • 1 stk. Løg alm.
  • 2 stk. Skalotteløg banan-
  • 1 stk. Rødløg
  • 0.5 stk. Porre
  • 1 clove Hvidløg
  • 150 gram Sukker
  • Ramsløg 5-7 blade
  • 10 loaf Bacon

Sådan gør du

  • Leveren skæres i tynde skiver på tværs af årerne, drys skiverne med lidt salt og peber og pensl dem med lidt smeltet smør.
    Løg og porre snittes i grove skiver, sukkeret smeltes på panden uden at røre i det, tilsæt en klat smør og derefter løg og porre.
    Rist det af og lad det simre under låg i ca. 30-40 min., til det er blevet blødt, og væsken fra løgene er blevet til sirup.
    Bacon bages i ovnen, indtil den er sprød.
    Leveren steges hårdt og kort i afklaret smør på en pande.
    Afklaret smør er smør, der forsigtigt er varmet op i en gryde, så vallen ligger i bunden af gryden, og det klarede smør hældes forsigtigt fra, uden vallen kommer med.
    Løgene anrettes på en tallerken og drysses evt. med hakket ramsløg.
    Lever og bacon anrettes på løgmarmeladen.
    Kan serveres med en skive ristet rugbrød.

Om forfatteren


A5 Forlag udgiver gastronomisk faglitteratur.

Læs mere i vores bog: "Det’ helt vildt – rådyr":

Det’ helt vildt – rådyr