Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt Flæsk med BBQ og grillet spidskål

Pia KromannPia Kromann
  

Mit univers afspejler min kærlighed til udekøkkenet og ekspertise, især i at grille alt fra kød, grøntsager, hele retter, til kage og brød.

19. september 2024
Stegt flæsk med BBQ-rub, grillet spidskål med hytteost og persillekartofler – en saftig og smagfuld grillret til 6 personer.

Opskrift på stegt flæsk med bbq og grillet spidskål

Stegt flæsk med BBQ-rub og grillet spidskål er en herlig grillret, hvor den klassiske danske flæsk får et lækkert twist med en krydret rub. Flæsket bliver sprødt og saftigt, mens spidskålet bliver karamelliseret og blødt på grillen, toppet med hytteost og friskrevet citronskal. Som tilbehør serveres forkogte små kartofler, som grilles med en blanding af olivenolie og friskhakket persille for at tilføre ekstra smag. Denne ret er perfekt til en sommeraften, hvor man vil imponere gæsterne med en lækker og anderledes grillmiddag.


Antal: 6 Personer

stegt flæsk med BBQ og grillet spidskål

Stegt flæsk med BBQ-rub, grillet spidskål med hytteost og persillekartofler – en saftig og smagfuld grillret til 6 personer.
Forfatter: Pia Kromann
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 18 stk. Flæsk

BBQ Rub

  • 1 tsk. Paprika
  • 1,5 tsk. Løgpulver
  • ½ tsk. Salt
  • ½ tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. tørret timian
  • Peber en smule

Kartofler

  • 800 gram Kartofler Forkogte små kartofler
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 5 kviste Bredbladet persille hakket
  • 5 kviste Persille hakket
  • Salt og Peber

Spidskål

  • 1 stk. Spidskål
  • Hytteost
  • 20 gram Saltede mandler
  • 1 stk. Citron skallen revet

Sådan gør du

  • Indstil grillen til 50/50 metode.
  • Bland ingredienserne til BBQ-rub sammen og drys det over flæskeskiverne.
  • Læg flæskeskiverne på grillen direkte i 1 minut på hver side. Flyt dem derefter til indirekte varme og grill dem videre i ca. 15 minutter. Vend dem og grill yderligere 15 minutter.
  • Flæk spidskålen, pensl skærefladen med olie og læg den på grillen. Grill i 5 minutter direkte og derefter indirekte i 30 minutter.
  • Læg de forkogte kartofler i en bradepande. Bland olie og persille, hæld det over kartoflerne, og grill dem direkte i ca. 15 minutter. Rør i dem undervejs.
  • Tag flæskeskiverne og spidskålen af grillen. Server spidskålen med hytteost og revet citronskal, og drys de saltede mandler over.

Velbekomme!

    Noter