x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stærke scotch eggs med kidneybønner

FORLAGET TURBINE | 2. december 2019

Lækker og vegetarudgave af Skotsk æg. Denne version er sprængfyldt med mellemøstlige krydderier og smage. 

Retten er selvfølgelig paneret og friturestegt, men kødfarsen er erstattet af en bønnefars.

Opskriften kommer fra bogen: “Bazaar – Farverig vegetarmad fra Mellemøsten“, hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

“Scotch eggs er smukke og kan spises både kolde og varme. Jeg følte mig nødsaget til at lave en version uden kød, men med rigelig smag. Det eneste, du behøver at tage stilling til, er, om du helst vil have blødkogte, smilende eller hårdkogte æg.”


Stærke scotch eggs med kidneybønner

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bønner, Forret, friture, mellemøsten, Vegetar
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 6 stk.
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • 2 can Kidneybønner 2 x 400 gram. drænet og skyllet
  • 2 tsk. Gurkemeje
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 2 tsk. Kanel stødt
  • 2 tsk. Chiliflager pul biber
  • 2 stk. Gulerødder skrællet og revet groft
  • 1 stk. Løg revet - dræn og kasser saften
  • 15 gram Dild frisk, hakket meget fint
  • 8 stk. Æg str. M/L
  • 2 spsk. Hvedemel til at drysse med
  • Brød 100-125 g, hvidt og smuldret
  • Olie vegetabilsk, til fritering
  • Salt og peber Maldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Kom bønner og krydderier i en stor skål, krydr med rigelig salt og peber, og mos det så jævnt som muligt. Tilsæt gulerødder, løg og dild, og bland godt sammen med hænderne. Sæt på køl.
    Hæld kogende vand i en gryde ved middelhøj varme. Vent, til vandet koger igen, og sænk forsigtigt 6 af æggene i vandet. Kog dem i 6 minutter, hvis du foretrækker dem blødkogte, eller i 8 minutter, hvis du foretrækker dem hårdkogte. Hæld vandet fra, og hold dem under den kolde hane for at stoppe kogningen. Slå skallen i stykker med en teske, når de er kolde nok til at håndtere, og pil forsigtigt æggene.
    Kom mel og brødkrummer i to separate skåle. Slå de resterende 2 æg ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Tag bønneblandingen ud af køleskabet, og del den i 6 lige store portioner (jeg plejer at bruge en en vægt). Tag en portion, og tryk den flad som en bøf. Drys forsigtigt et æg med mel, placer det i midten af bønnebøffen, og fold siderne omkring ægget, til det er helt pakket ind. Rul det indpakkede i det piskede æg og derefter i brødkrummer. Sørg for at duppe brødkrummerne godt ind i bønneblandingen. Gentag med de resterende æg og resten af bønneblandingen. Kom æggene i fryseren i 20 minutter (det hjælper med at holde formen på æggene under fritering).
    Hæld vegetabilsk olie på en stor, dyb stegepande eller i en gryde, til det når en dybde på cirka 7 cm. Du kan også bruge en frituregryde. Opvarm olien ved middelhøj varme, til den har nået den rette temperatur til fritering (kom lidt brødkrummer i gryden, og hvis de syder med det samme, er olien varm nok). Beklæd et fad med dobbelt lag køkkenrulle. Tag æggene ud af fryseren. Kog 2 æg ad gangen i den varme olie i 2-3 minutter, til de er gyldenbrune. Tag æggene op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrullen. Drys med lidt havsaltflager, og server med det samme.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten