ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Squashtærte

PER ASMUSSEN | 25. november 2018
Dette er en nem og lækker tærte, som ikke kræver tærtebund eller flere timer i køkkenet. Tærten skal så og sige bare klaskes sammen og så i ovnen.

Dette er en nem og lækker tærte, som ikke kræver tærtebund eller flere timer i køkkenet.

Tærten skal så og sige bare klaskes sammen og så i ovnen.

Ofte bruger vi basen i tærten til flere forskellige tærter. F.eks. “Tøm-køleskabet-tærte”, som denne base er perfekt til.


Squashtærte

Dette er en nem og lækker tærte, som ikke kræver tærtebund eller flere timer i køkkenet. Tærten skal så og sige bare klaskes sammen og så i ovnen.
3 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 60 gram Hvedemel
  • 0.5 deciliter Olie
  • 4 stk. Æg
  • Salt
  • Peber
  • 1 pakke Bacon
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 250 gram Squash 1 stor eller 2 små
  • 1 stk. Løg
  • 2 spsk. Feta neutral
  • 50 gram Revet ost mozzarella eller chedder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom baconen på en pande og steg det sprødt.
  • Imens kommes mel, salt, peber og olie op i en skål og røres sammen indtil konsistensen mindre om klistrer.
  • Rør æggene i - et ad gangen, til du har en lind dej. 
  • Riv løg og squash med i dejen og vend det hele sammen.
  • Smuldr feta med i dejen og skær den sprøde bacon i mindre stykker. Kom den op i dejen og vend rund, så feta og bacon bliver fordelt i dejen.
  • Kom dejen op i en smurt springform eller en tærteform og drys med revet ost.
  • Kom squashtærten ind nederste i ovnen og bag den i cirka 35 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
  • Tag den færdige tærte ud af ovnen og lad den afkøle kort inden servering.
  • Frigør tærten og server med friskbagt brød og en let salat.
  • Tærten fungerer også perfekt som en kold tærte til en buffet.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.