Opskrift på squashtærte
Dette er en nem og lækker tærte, som ikke kræver tærtebund eller flere timer i køkkenet.
Tærten skal så og sige bare klaskes sammen og så i ovnen.
Ofte bruger vi basen i tærten til flere forskellige tærter. F.eks. “Tøm-køleskabet-tærte”, som denne base er perfekt til.
Squashtærte
Grej
- Springform (mulighed 1)
- Tærteform (mulighed 2)
Ingredienser
- 60 gram Hvedemel
- 0.5 deciliter Olie
- 4 stk. Æg
- Salt
- Peber
- 1 pakke Bacon
- 1 tsk. Bagepulver
- 250 gram Squash 1 stor eller 2 små
- 1 stk. Løg
- 2 spsk. Feta neutral
- 50 gram Revet ost mozzarella eller chedder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kom baconen på en pande og steg det sprødt.
- Imens kommes mel, salt, peber og olie op i en skål og røres sammen indtil konsistensen mindre om klistrer.
- Rør æggene i - et ad gangen, til du har en lind dej.
- Riv løg og squash med i dejen og vend det hele sammen.
- Smuldr feta med i dejen og skær den sprøde bacon i mindre stykker. Kom den op i dejen og vend rund, så feta og bacon bliver fordelt i dejen.
- Kom dejen op i en smurt springform eller en tærteform og drys med revet ost.
- Kom squashtærten ind nederste i ovnen og bag den i cirka 35 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
- Tag den færdige tærte ud af ovnen og lad den afkøle kort inden servering.
- Frigør tærten og server med friskbagt brød og en let salat.
- Tærten fungerer også perfekt som en kold tærte til en buffet.