Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Squashkage med chokolade

gastrofunlogoRedaktion
   
26. august 2019

Opskrift på squashkage med chokolade

Er du til en nem og saftig kage, så læs med her.

I squashsæsonen kan man tit blive oversvømmet med squash fra haven og mangle inspiration til hvordan de kan bruges. Prøv at komme dem i en dejlige kage, du vil ikke fortryde det.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad til hele familien“, skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. 

De skriver følgende om opskriften:

“Man kan jo ikke leve uden chokoladekage. Men der er ingen, der siger, at man ikke kan smide lidt squash i kagen. Seriøst! Ingen opdager det! Og jeg lover, at kagen er mega fedtet og snasket – præcis som sådan en skal være.”

Kagen er til 6-8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.


Antal: 6 personer

Squashkage med chokolade

Forfatter: Redaktion
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 125 gram Hvedemel
  • 40 gram Kakao
  • 2 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Natron
  • Salt et nip
  • 100 gram Smør blødt
  • 100 gram Sukker
  • 75 gram Brun farin
  • 0.5 deciliter Yoghurt tyk
  • 2 stk. Æg
  • 250 gram Squash revet, 1-2 styk
  • 100 gram Mørk chokolade

TOPPING

  • Chokolade hakket og smeltet
  • Bær
  • Figner efter smag

Sådan gør du

  • Bland mel, kakao, vaniljepulver, bagepulver, natron og salt sammen.
    Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt med en elpisker.
    Pisk yoghurt i og æggene et ad gangen.
    Vend revet squash i.
    Vend til sidst hakket chokolade i, og fordel dejen i 2 smurte springforme.
    Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte.
    Top de varme kager med hakket chokolade, og lad den smelte.
    Lad kagen køle af, inden du serverer den.
    Pynt med bær og figner.

Noter

LOUISAS TIP:
Kagen er saftig og lækker og kan spises, når den er bagt eller på dag 1 eller 2.