Opskrift på squashkage med chokolade
Er du til en nem og saftig kage, så læs med her.
I squashsæsonen kan man tit blive oversvømmet med squash fra haven og mangle inspiration til hvordan de kan bruges. Prøv at komme dem i en dejlige kage, du vil ikke fortryde det.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad til hele familien“, skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang.
De skriver følgende om opskriften:
“Man kan jo ikke leve uden chokoladekage. Men der er ingen, der siger, at man ikke kan smide lidt squash i kagen. Seriøst! Ingen opdager det! Og jeg lover, at kagen er mega fedtet og snasket – præcis som sådan en skal være.”
Kagen er til 6-8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Squashkage med chokolade
Ingredienser
- 125 gram Hvedemel
- 40 gram Kakao
- 2 tsk. Vaniljepulver
- 1 tsk. Bagepulver
- 0.5 tsk. Natron
- Salt et nip
- 100 gram Smør blødt
- 100 gram Sukker
- 75 gram Brun farin
- 0.5 deciliter Yoghurt tyk
- 2 stk. Æg
- 250 gram Squash revet, 1-2 styk
- 100 gram Mørk chokolade
TOPPING
- Chokolade hakket og smeltet
- Bær
- Figner efter smag
Sådan gør du
- Bland mel, kakao, vaniljepulver, bagepulver, natron og salt sammen. Pisk smør og begge slags sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk yoghurt i og æggene et ad gangen. Vend revet squash i. Vend til sidst hakket chokolade i, og fordel dejen i 2 smurte springforme. Bag kagerne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte. Top de varme kager med hakket chokolade, og lad den smelte. Lad kagen køle af, inden du serverer den. Pynt med bær og figner.