
Opskrift på squash-frikadeller med hytteost og parmesan
Suuper lækre, vegetariske squash frikadeller med parmesan og hytteost – nemme at lave, sprøde udenpå, svampede indeni og fyldt med smag fra ost, hvidløg og krydderier – uhm!
Dunserne smager skønt sammen med en god salat evt. lidt brød og måske endda en god dip.
Squashen i frikadellerne kan snildt erstattes af en anden grøntsag, fx revne gulerødder eller reven aubergine – du bruger bare de grøntsager, du nu har liggende.
De tager ikke mange minutter at lave; vandet skal lige trækkes ud af squashen vha. salt, men derefter er det faktisk bare at forme og stege dunserne.
Du kan spise dem lune med det samme eller gemme dem og spise dem kolde fx i sandwich.

Squash-frikadeller med hytteost og parmesan
Ingredienser
- 1 stk. Squash ca. 300g, rives groft
- 1 tsk. Groft salt
- 1 stk. Løg finthakkes
- 2 fed Hvidløg finthakkes
- 100 gram Hytteost
- 2 spsk. Parmesan revet
- 1 stk. Æg
- 1 deciliter Havregryn
- 1 spsk. Mel
- Salt og Peber lidt
Sådan gør du
- Riv squashen og put i en skål sammen med den grove salt- rør sammen og lad trække 10 min.
- Dette er for at trække vandet ud, så dunserne ikke bliver for våde.
- Mens det trækker, kan du hakke løg og hvidløg.
- Efter 10 min krammes så meget som muligt af vandet ud af squashen og så puttes den bar i en skål sammen med resten af ingredienserne.
- Rør godt sammen og lad farsen trække et kvarters tid. Lav evt en salat eller dip imens.
- Form farsen til frikadeller i ønsket størrelse og steg dem gyldne og sprøde i lidt smør eller olie.
- Servér.
Noter
