En nem og lækker opskrift på sprøde vafler.
Dejen laves i blenderen, hvilket er supernemt og giver en dej, der ikke klumper. Samtidig kan du med blenderkanden nemt dosere dejen i vaffeljernet, så resultatet bliver fine, ensartede vafler, der ikke flyder ud over jernets kant.
Server vaflerne med syltetøj og flormelis, eller se i noten for inspiration til andet tilbehør.

Ingredienser
- 4 deciliter Mælk
- 2 stk. Æg
- 1 deciliter Olie smagsneutral
- 20 gram Sukker
- 250 gram Hvedemel
- 0.5 tsk. Salt
- 1 tsk. Bagepulver
- Smør til bagning
Sådan gør du
- Hæld mælk, æg og olie i blenderen og blend det ganske kort. Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver og blend det hele godt sammen til en dej. Opvarm et vaffeljern med smør. Du kan muligvis undlade smørret, når du har bagt et par stykker, men start med at bruge lidt smør til de første vafler. Bag vaflerne lysebrune og sprøde. Server drysset med flormelis og syltetøj som tilbehør.
Noter
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Derudover har vi bl.a. disse opskrifter: