x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sprøde vafler

PER ASMUSSEN | 29. oktober 2018

En nem og lækker opskrift på sprøde vafler.

Dejen laves i blenderen, hvilket er supernemt og giver en dej, der ikke klumper. Samtidig kan du med blenderkanden nemt dosere dejen i vaffeljernet, så resultatet bliver fine, ensartede vafler, der ikke flyder ud over jernets kant.

Server vaflerne med syltetøj og flormelis, eller se i noten for inspiration til andet tilbehør.


Sprøde vafler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 deciliter Mælk
  • 2 stk. Æg
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 20 gram Sukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Smør til bagning

Sådan gør du

  • Hæld mælk, æg og olie i blenderen og blend det ganske kort.
    Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver og blend det hele godt sammen til en dej.
    Opvarm et vaffeljern med smør. Du kan muligvis undlade smørret, når du har bagt et par stykker, men start med at bruge lidt smør til de første vafler.
    Bag vaflerne lysebrune og sprøde.
    Server drysset med flormelis og syltetøj som tilbehør.  
    Sprøde vafler

Noter

Du kan også servere vaflerne med vaniljeis, chokoladesovs eller flødeskum. Skal det være lidt sundere, kan du servere dem med frisk frugt - evt. som en frugtsalat - eller i tern.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Læs mere om vafler her.

Derudover har vi bl.a. disse opskrifter: