Go Back
+ servings
Antal: 4 Portioner

Sprøde vafler

Forfatter: Per Asmussen
Keyword: Bagning, Dessert, Jul, Mormormad, Sverige, Vafler, vinter
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 4 deciliter Mælk
  • 2 stk. Æg
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 20 gram Sukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Smør til bagning

Sådan gør du

  • Hæld mælk, æg og olie i blenderen og blend det ganske kort.
    Tilsæt hvedemel, salt og bagepulver og blend det hele godt sammen til en dej.
    Opvarm et vaffeljern med smør. Du kan muligvis undlade smørret, når du har bagt et par stykker, men start med at bruge lidt smør til de første vafler.
    Bag vaflerne lysebrune og sprøde.
    Server drysset med flormelis og syltetøj som tilbehør.  
    Sprøde vafler

Noter

Du kan også servere vaflerne med vaniljeis, chokoladesovs eller flødeskum. Skal det være lidt sundere, kan du servere dem med frisk frugt - evt. som en frugtsalat - eller i tern.