
Opskrift på sprængt oksebryst
Lækker og dejlig opskrift på smørrebrød med sprængt oksebryst med peberrod.
Vi har opskriften fra bogen: “Smørrebrød“, hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om den:
“At tilberede kødet er, må jeg indrømme, en langvarig proces. Men jeg slapper af, når jeg laver mad, og jeg elsker at lave mad, der tager flere dage. Jeg lægger en masse tanker i forberedelsen, og hvorfor skal alt gå stærkt? Og så passer kødet jo sig selv det meste af tiden. Du kan også spise oksekødet til middag med kartofler, peberrodscreme og dampede grønsager.”

Sprængt oksebryst
Ingredienser
Lage
- 1 liter Vand
- 200 gram Salt
- 50 gram Sukker
- 1 spsk. Peberkorn sorte
- 3 stk. Laurbærblad
- 1 kilogram Oksebryst
Suppe
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Gulerødder
- 2 stk. Laurbærblad
- 10 kviste Frisk timian
- 10 stk. Peberkorn sorte
- 3 liter Vand
Smørrebrød
- 4 skiver Rugbrød
- Smør
- 4 spsk. Peberrodscreme
- 4 spsk. Peberrod friskrevet
- 4 stilke Krydderurter kørvel eller bredbladet persille
Sådan gør du
Lage
- Kom alle ingredienserne til lagen – undtagen kød – i en stor gryde, og bring den i kog.
- Lad den derefter simre, til salt og sukker er opløst.
- Lad lagen køle helt af, og hæld den i en stor skål.
- Læg kødet i lagen, vær sikker på, at kødet er helt dækket (brug noget tungt til at holde det nede).
- Sæt skålen på køl natten over.
Suppe
- Tag kødet op af lagen næste dag, og læg det i en suppegryde sammen med de øvrige ingredienser til suppen.
- Bring suppen i kog, skim overfladen omhyggeligt, og skru så ned for varmen.
- Dæk gryden halvt med et grydelåg, og lad suppen simre svagt i 2 timer.
- Lad kødet køle af i suppen.
- Tag det derefter op, skær de skiver, du behøver, og sæt resten i køleskab, hvor det kan holde sig op til syv dage.
Smørrebrød
- Smør brødet.
- Læg kødskiverne på, og læg 1 spsk. peberrods-creme oven på hver.
- Kom revet peberrod på toppen, drys peber over, og pynt med kørvel.