Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Sprængt oksebryst

Lækker og dejlig opskrift på smørrebrød med sprængt oksebryst med peberrod.
Author: Gyldendal
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Frokost, Mormormad, Oksebryst, oksekød, rugbrød, Smørrebrød
Forb. tid: 1 dag
Tilb. tid: 2 timer 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Lage

  • 1 liter Vand
  • 200 gram Salt
  • 50 gram Sukker
  • 1 spsk. Peberkorn sorte
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 kilogram Oksebryst

Suppe

  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 10 kviste Frisk timian
  • 10 stk. Peberkorn sorte
  • 3 liter Vand

Smørrebrød

  • 4 skiver Rugbrød
  • Smør
  • 4 spsk. Peberrodscreme
  • 4 spsk. Peberrod friskrevet
  • 4 stilke Krydderurter kørvel eller bredbladet persille
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Lage

  • Kom alle ingredienserne til lagen – undtagen kød – i en stor gryde, og bring den i kog.
  • Lad den derefter simre, til salt og sukker er opløst.
  • Lad lagen køle helt af, og hæld den i en stor skål.
  • Læg kødet i lagen, vær sikker på, at kødet er helt dækket (brug noget tungt til at holde det nede).
  • Sæt skålen på køl natten over.

Suppe

  • Tag kødet op af lagen næste dag, og læg det i en suppegryde sammen med de øvrige ingredienser til suppen.
  • Bring suppen i kog, skim overfladen omhyggeligt, og skru så ned for varmen.
  • Dæk gryden halvt med et grydelåg, og lad suppen simre svagt i 2 timer.
  • Lad kødet køle af i suppen.
  • Tag det derefter op, skær de skiver, du behøver, og sæt resten i køleskab, hvor det kan holde sig op til syv dage.

Smørrebrød

  • Smør brødet.
  • Læg kødskiverne på, og læg 1 spsk. peberrods-creme oven på hver.
  • Kom revet peberrod på toppen, drys peber over, og pynt med kørvel.

Noter

Variation: I stedet for peberrodscreme kan du bruge pickles og agurkesalat.