Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Servings:
4
personer
Sprængt oksebryst
Lækker og dejlig opskrift på smørrebrød med sprængt oksebryst med peberrod.
Author:
Gyldendal
Ret:
Frokost, Hovedret
Køkken:
Dansk
Keyword:
Danmark, Dansk mad, Frokost, Mormormad, Oksebryst, oksekød, rugbrød, Smørrebrød
Forb. tid:
1
dag
dag
Tilb. tid:
2
timer
timer
20
minutter
minutter
[the_ad id="142757"]
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
Lage
1
liter
Vand
200
gram
Salt
50
gram
Sukker
1
spsk.
Peberkorn
sorte
3
stk.
Laurbærblad
1
kilogram
Oksebryst
Suppe
1
stk.
Løg
1
stk.
Gulerødder
2
stk.
Laurbærblad
10
kviste
Frisk timian
10
stk.
Peberkorn
sorte
3
liter
Vand
Smørrebrød
4
skiver
Rugbrød
Smør
4
spsk.
Peberrodscreme
4
spsk.
Peberrod
friskrevet
4
stilke
Krydderurter
kørvel eller bredbladet persille
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Lage
Kom alle ingredienserne til lagen – undtagen kød – i en stor gryde, og bring den i kog.
Lad den derefter simre, til salt og sukker er opløst.
Lad lagen køle helt af, og hæld den i en stor skål.
Læg kødet i lagen, vær sikker på, at kødet er helt dækket (brug noget tungt til at holde det nede).
Sæt skålen på køl natten over.
Suppe
Tag kødet op af lagen næste dag, og læg det i en suppegryde sammen med de øvrige ingredienser til suppen.
Bring suppen i kog, skim overfladen omhyggeligt, og skru så ned for varmen.
Dæk gryden halvt med et grydelåg, og lad suppen simre svagt i 2 timer.
Lad kødet køle af i suppen.
Tag det derefter op, skær de skiver, du behøver, og sæt resten i køleskab, hvor det kan holde sig op til syv dage.
Smørrebrød
Smør brødet.
Læg kødskiverne på, og læg 1 spsk. peberrods-creme oven på hver.
Kom revet peberrod på toppen, drys peber over, og pynt med kørvel.
Madlavningstilstand
Din skærm forbliver tændt
Noter
Variation:
I stedet for peberrodscreme kan du bruge pickles og agurkesalat.