Opskrift på spinatsnurrer med grøn pesto, mozzarella og persille
Skal der bages i dag…?
De her spinatsnurrer med grøn pesto, mozzarella og persille smager dejligt og kunne være et godt bud både på et mellemmåltid, tilbehør til aftensmaden eller en madpakkesnack til næste uge.
De rustikke snurrer er fyldt med smeltet, cremet ost, smagfuld pesto og et strejf af persille.
Jeg har brugt lidt grov mel og kerner i dejen, men de er stadig bløde, luftige og lækre – bare til den lidt sundere side.
De mætter dejligt og smager skønt!

Spinatsnurrer med grøn pesto, mozzarella og persille
Grej
- Røremaskine Valgfrit
Ingredienser
Dej
- 200 gram Spinat frossen
- 3 deciliter Kogende vand
- 25 gram Gær
- 1 deciliter Yoghurt
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1 deciliter Græskarkerner
- 2 deciliter Havregryn
- 100 gram Rugmel
- 275 gram Hvedemel
Fyld
- 3 spsk. Pesto grøn
- 200 gram Mozzarella revet
- 1 bundt Persille hakket
Sådan gør du
- Tag den frosne spinat ud af fryseren en halv times tid før du skal bruge den. Hæld det kogende vand over og rør til spinaten er tøet. Oplæs gæret i blandingen. Rør yoghurt, salt, sukker, kerner og havregryn i skålen. Tilsæt begge typer mel og rør godt sammen. Ælt dejen færdig på et meldrysset bord (alternativt kan du bruge en røremaskine). Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur. Rul dejen ud til et rektangel, cirka 5 mm tyk og fordel pesto på dejen. Drys revet ost og persille ovenpå. Fold dejen sammen på midten, så den bliver halv størrelse og skær strimler af 8-10 mm bredde. Sno hver strimmel om sig selv og fold den sammen til en rund snurre. Sørg for at bøje den yderste dej-ende ind under snurrerne, så de holder formen. Sæt bollerne på en bageplade og bag snurrerne cirka 20 minutter i en 200 graders forvarmet ovn, almindelig ovn.