x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spinatroulade med laks

ANNE METTE AUTZEN | 10. maj 2019

Lakseroulade er en fremragende hapser til gæsterne, og med spinat bliver den bare endnu mere farvestrålende og næringsrig!

Jeg serverede den til den årlige påskefrokost for venner og bekendte, og de små runde lækkerier var mere end populære: 1-2-3, så var dét fad tomt!

– og så var de fantastisk nemme at have med at gøre, fordi de kunne laves allerede dagen i forvejen. Så var der lige lidt mere tid til at kræse om gæsterne. Snedigt!

Skal det være rigtig, rigtig nemt? Lav dem med tortillapandekager i stedet! Der findes efterhånden mange spændende smagsvarianter derude, så det er bare med at eksperimentere. Prøv f.eks. med grove tortillaer.


Spinatroulade med laks

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 225 gram Spinat frossen, hakket
  • 3 Æg delt i blommer og hvider
  • 0.5 deciliter Piskefløde
  • 1 spsk. Hvedemel valgfrit
  • 150 gram Flødeost naturel
  • 1.5 Citronsaft
  • 1 spsk. Sennep
  • 1.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 bunch Purløg
  • 100 gram Røget laks i skiver
  • 1 pinch Cayennepeber
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

Spinatbund

  • Start med at tø spinaten op og "vrid" den fri for den væske.
    Put spinat, fløde, mel, æggeblommer, salt og peber i en foodprocessor og blend indtil konsistensen er lind og cremet.
    Æggehviderne piskes stive og vendes meget forsigtigt i spinatblandingen.
    Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel blandingen herpå i en firkant på 0,5-1 centimeters tykkelse.
    Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
    Kom bagepladen i den nu opvarmede ovn og bag spinatbunden i 15 til 20 minutters tid - du kan også mærke efter, om bunden har sat sig ved at trykke let på den med fingrene.
    Tag spinatbunden ud af ovnen og lad den afkøle helt. 
    Læg et nyt stykke bagepapir på køkkenbordet.
    Når spinatbunden er afkølet, lægges den på det nye bagepapir og med bunden opad, og det gamle bagepapir trækkes af.
     

Fyld

  • Kom flødeosten i en skål med sennep og citronsaft.
    Hak peberfrugt og purløg fint og kom det i blandingen.
    Tag et skærebræt og skær laksen i mindre stykker. Tilføj til blandingen og smag til med salt og peber.
    Fordel blandingen på den kolde spinatbund.
    Rul stramt sammen til en roulade - her kan bagepapiret være et hjælpeværktøj, lidt ligesom når man ruller sushi med en bambusmåtte 😉
    Servér straks for de sultne gæster eller stil på køl indtil servering. Lakserouladen kan snildt holde sig flere dage i køleskabet, så længe den er godt pakket ind!
    Hvis den skal fryses, så skriv dig bag øret, at det kan gå udover laksens smag og at flødeosten godt kan blive lidt grynet.
    Spinatroulade med laks

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!