
Opskrift på spinat powerpot med spidskål, krydret oksekød og perlebyg
Her kommer en omgang hurtig, sund og virkelig god hverdagsmad, hvor der er rig mulighed for at bruge dine rester og samtidigt få noget lækkert indenbords.
I panden er krydret oksekød, frisk spinat, spidskål og perlebyg – en nem og lækker ret smækfyldt med proteiner, vitaminer og kostfibre… Du steger og krydrer egentlig bar kødet sammen med lidt løg og hvidløg og tilføjer så det grønt du har – squash, broccoli og peberfrugt ku fx også ha været godt i.
Til sidst vendes perlebyg og lidt græsk yoghurt i panden og voila – cremet, smagfuldt, sundt og lækkert, det hele klar på 30 min.

Spinat powerpot med spidskål, krydret oksekød og perlebyg
Ingredienser
- 2 deciliter Perlebyg +letsaltet vand til kogningen
- 1 stk. Løg finthakket
- 3 fed Hvidløg finthakket
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 tsk. Oregano tørret
- 1 tsk. Basilikum tørret
- 1/2 tsk. Stødt chili
- 1/2 stk. Spidskål fintsnittet
- 150 gram Spinat skyllet
- 1 deciliter Græsk yoghurt eller creme fraiche
Sådan gør du
- Sæt perlebyggen til kogning (ca. 25 min).
- Svits løg og hvidløg i lidt smør på en dyb pande.
- Tilføj oksekød og krydderier, svits til kødet er brunet. Tilføj spidskål og spinat, lad simre 10 minutters tid med jævnlig omrøring.
- Dræn perlebyggen for vand og vend i panden sammen med græsk yoghurt. Smag til med salt og peber – servér