
Opskrift på spidskålssalat med quinoa, kylling, ærter og avocado
Jeg er vældig glad for måltidssalater – det nemt, hurtigt, sundt og der findes så mange muligheder. Og så er det lækkert med retter, der ikke ligger for tungt her i sommervarmen. Her får I en super skøn spidskålssalat med quinoa, kylling, avocado og ærter – altsammen vendt i en simpel, men smagfuld dressing og toppet med knasende kerner og frø… Til salaten har jeg lavet en lynhurtig avocadocreme.
Den smager dejligt den her salat! Og så er den klar på bar et kvarters tid…
Quinoaen kan købes kogt og klar til brug – så er det lynhurtigt at lave salaten. Alternativt kan du selvfølgelig selv koge quinoaen (ca. 150g), så skal der bar regnes kogetid med i tilberedningen.

Spidskålssalat med quinoa, kylling, ærter og avocado
Ingredienser
- 3 deciliter Quinoa kogt
- 1/2 stk. Spidskål
- 2 stk. Avocado skåret i tern
- 100 gram Ærter friskbælgede
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 300 gram kyllingefilet i tern
- Smør til stegning
- Salt og Peber
Dressing
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Hvidvinseddike
- 1 spsk. Honning flydende
- 1/2 spsk. Dijonsennep
- Salt og Peber
Avocadocreme
- 2 stk. Avocado modne
- 2 spsk. Creme Fraiche
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen og smag den til.
- Snit spidskål helt fint og vend sammen med dressingen.
- Vend quinoa, avocado, ærter og solsikkekerner i skålen og lad det stå og trække, mens du steger og krydrer kyllingen.
- Vend dens stegte kylling i salaten, anret det hele på tallerkner eller i en skål og top med sesamfrø.
- Blend eller mos alle ingredienser til avocadocremen sammen og servér til salaten