x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spanske kartofler

MUUSMANN FORLAG | 4. januar 2021

Dejlige og lækre kartofler, der ved hjælp af røget paprika, tomatpuré og hvidløg får dine tanker mod det sydlige og varme Spanien.

Vi har opskriften fra bogen: “Vild med rødder“, skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.


Spanske kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 spsk. Tomatpure
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 3 clove Hvidløg
  • 1 kilogram Kartofler
  • Havsalt
  • Peber fra kværn
  • 1 stk. Citron
  • 125 gram Cherrytomater
  • 1 bunch Basilikum

Sådan gør du

  • Rør olivenolie sammen med tomatpuré og røget paprika. Pil hvidløgene og pres dem ned i tomatpuréen med en hvidløgspresser. Rør blandingen sammen. 
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Vend kartoflerne med tomatblandingen.
    Krydr med havsalt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag kartoflerne i 45 minutter. Vend kartoflerne, når de er halvvejs, så de bliver sprøde over det hele. 
    Dryp kartoflerne med citronsaft efter 40 minutter og sæt pladen tilbage i ovnen de sidste 5 minutter. 
    Skyl tomaterne og skær dem i halve. Server kartoflerne med tomater og friskhakket basilikum. 

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Vild med rødder

Køb bogen her.