Opskrift på spansk gryderet med chorizo
Dejlig og lækker spansk inspireret gryderet med lam, tomat, peberfrugter og chorizopølser.
Retten passer sig selv det meste af tiden og kan sagtens laves i en stegeso i stedet for.
De dejlige krydrede chorizopølser giver masser af smag til retten og man kan ikke undgå at tænke sig mod sydlige himmelstrøg når man nyder denne ret.
Spansk gryderet med chorizo
Ingredienser
- 400 gram Lammekød i tern Cirka 2 x 2 cm. Det kan være fra bov eller klumpen.
- 1 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber
- 1 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk. Rød peberfrugt
- 1 stk. Gulerødder En stor. Brug flere hvis de er små
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Tomatpure
- 2 deciliter Rødvin
- 0.5 deciliter Portvin
- 2 dåse Hakket Tomater Eller 700 gram passata
- 2 tsk. Røget paprika
- 1.5 spsk. Paprika
- 0.5 tsk. Cayennepeber
- 0.5 tsk. Chilipulver
- 100 gram Chorizo Cirka
- Krydderier Salt, peber,
Sådan gør du
- Varm en stor sauterpande op og kom olien på når den er godt varm. Giv kødet stegeskorpe ved at svitse det godt af på minimum 2 sider. Krydr det med salt og peber. I mellemtiden kan du hakke hvidløg, løg, rød peberfrugt og gulerødder i størrelser efter eget valg. Tag kødet op af panden og læg det til side i en lille skål. Kom olie på panden igen og steg grøntsagerne i 5 minutter ved middel varme. Tilsæt tomatpure og lad det stege med i 2 minutter. Kom herefter portvin og rødvin i og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt herefter hakkede tomater/passata, røget paprika, chili, cayennepeber og paprika og læg låg på. Skru ned for blusset og lad det simre i 1,5 timer. Skær din chorizopølse i mindre stykker og kom den i gryden og lad det simre videre i minimum 30 minutter. Smag saucen til citronsaft, salt, peber, sukker og eddike. Server f.eks. retten med polentagrød.