
Opskrift på spaghetti med ærtepesto
Super enkel og velsmagende ret, der kan laves på under 20 minutter.
I en travl hverdag er simple og hurtige retter et krav, især når man som jeg har 2 små børn.
Her har jeg lavet en lækker pesto med ærter og hasselnødder, som jeg vender spaghettien i.
Retten toppes op med bacon, løg og peberfrugt, som giver fylde og knas. I stedet for peberfrugt kan man også vælge at stege kål, som jo ofte er i sæson i en eller anden afskygning. Men steg kålen ved høj varme i kort tid (så den ikke kommer til at smage af prut!)

Spaghetti med ærtepesto
Ingredients
Pasta
- 3 liter Vand
- 30 gram Salt
- 400 gram Spaghetti
Ærtepesto
- 250 gram Ærter
- 50 gram Hasselnødder
- 2 fed Hvidløg
- 1 deciliter Olivenolie
- 50 gram Vesterhavsost Tange Sø Ost, Parmesan eller Grana
- Salt 10 drej på kværn
- Peber 15 drej på kværn
Topping
- 1 stk. Peberfrugt eller kål
- 1 stk. Løg
- 150 gram Bacon
- 0.25 stk. Blomkål
Instructions
- 1. Hæld vandet i en gryde og tilsæt salt. 2. Bring vandet i kog - mens vandet koger op, laver du pestoen. 3. Vej alle ingredienserne af og blend dem næsten til en puré (du kan også blende lidt mindre, hvis du gerne vil have en grov pesto). 4. Når vandet koger, skruer du ned for temperaturen og tilsætter spaghettien. 5. Lad spaghettien koge i 8-9 min. 6. Imens skærer du blomkålet i mindre stykker samt løg og peberfrugt i strimler. 7. Steg bacon på en pande og læg det på en tallerken med køkkenrulle. 8. Steg løg, blomkål og peberfrugt i baconfedtet – tilsæt evt. lidt olivenolie. 9. Hæld vandet fra spaghettien og bland den med pestoen. 10. Servér med bacon, løg, peberfrugt eller kål og evt. olivenolie og revet ost.