x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spaghetti Carbonara

PER ASMUSSEN | 10. april 2018
Med fløde og bacon

Det her er ikke den ægte klassiske Spaghetti Carbonara. Vores fordanskede version indeholder fløde, hvidløg,hvidvin og hjemmelavet røget bacon i stedet for pancetta. Retten er ikke den ægte udgave, men den er super nem at lave og har masser af velsmag.

Carbonara er en af de få italienske pastaretter der ikke har en påkrævet pastatype til retten, så vi bruger typisk spaghetti eller penne til retten. I det her tilfælde har vi valgt spaghetti.


Spaghetti Carbonara

Med fløde og bacon
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 7 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 250 gram Spaghetti Andre pastaer kan også bruges
  • 250 gram Bacon God kvalitet
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 5 gram Smør
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 deciliter Hvidvin
  • 100 gram Parmesan
  • 3 stk. Æg
  • 2 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt og peber
  • Krydderurter Basilikum til pynt

Sådan gør du

  • Start med at sætte pastaen over og kog det 1 minut mindre end der anbefales på pakken.
    I det her tilfælde fik spaghettien 7 i stedet for 8 minutter.
    Spaghetti Carbonara
    Skær din bacon i mindre stykker og læg det på en pande ved middelhøj varme. Steg det sprødt og tag det af panden. 
    Hak løget og hvidløget i små stykker og steg det i smør og baconfedtet.
    Når de har fået en smule farve (er blevet gyldne) tilsættes hvidvinen og lad det simre ved lav vame i 2 minutter.
    I mellemtiden blandes æg, ost, fløde, citronsaft, salt og peber i en skål og røres godt rundt. Det skal hældes på panden sammen med en smule af væsken fra pastavandet.
    Når pastaen er færdig i vandet, skal de næsten færdigkogte pastaer i saucen og lad det simre og sætte sig i 2 minutter.
    Riv gerne lidt parmesan henover og pynt med basilikum.
    Spaghetti Carbonara
    Server med lidt brød til. F.eks. dette durumbrød.

Noter

Annonce: Hvis retten ikke er hurtig nok at lave for dig, så vil vi anbefale at du kigger på en måltidskasse

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.