
Opskrift på spaghetti carbonara
Det her er ikke den ægte klassiske Spaghetti Carbonara. Vores fordanskede version indeholder fløde, hvidløg,hvidvin og hjemmelavet røget bacon i stedet for pancetta. Retten er ikke den ægte udgave, men den er super nem at lave og har masser af velsmag.
Carbonara er en af de få italienske pastaretter der ikke har en påkrævet pastatype til retten, så vi bruger typisk spaghetti eller penne til retten. I det her tilfælde har vi valgt spaghetti.

Spaghetti Carbonara
Ingredients
- 250 gram Spaghetti Andre pastaer kan også bruges
- 250 gram Bacon God kvalitet
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Løg
- 5 gram Smør
- 1 tsk. Citronsaft
- 0.5 deciliter Hvidvin
- 100 gram Parmesan
- 3 stk. Æg
- 2 deciliter Fløde
- Krydderier Salt og peber
- Krydderurter Basilikum til pynt
Instructions
- Start med at sætte pastaen over og kog det 1 minut mindre end der anbefales på pakken.
- I det her tilfælde fik spaghettien 7 i stedet for 8 minutter.
- Skær din bacon i mindre stykker og læg det på en pande ved middelhøj varme. Steg det sprødt og tag det af panden.
- Hak løget og hvidløget i små stykker og steg det i smør og baconfedtet.
- Når de har fået en smule farve (er blevet gyldne) tilsættes hvidvinen og lad det simre ved lav vame i 2 minutter.
- I mellemtiden blandes æg, ost, fløde, citronsaft, salt og peber i en skål og røres godt rundt. Det skal hældes på panden sammen med en smule af væsken fra pastavandet.
- Når pastaen er færdig i vandet, skal de næsten færdigkogte pastaer i saucen og lad det simre og sætte sig i 2 minutter.
- Riv gerne lidt parmesan henover og pynt med basilikum.
- Server med lidt brød til. F.eks. dette durumbrød.