x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Southern fried chicken

MUUSMANN FORLAG | 28. juni 2019

Lækker og velsmagende fried chicken, der efter en tur i frituregryde kan spises sammen med en dejlig dressing med sennep og honning. 

Retten er sprængfyldt med de gode smage fra de amerikanske sydstater.

Opskriften stammer fra bogen: “GEMYSE“, skrevet af Mette Dalgaard Jensen.


Southern fried chicken

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

FRIED CHICKEN

  • 1 kilogram Kyllingeoverlår Udbenet og uden skind
  • 1 kilogram Andefedt
  • 1 liter Olie Til fritering

KRYDDERMIX TIL KYLLING

  • 20 gram Salt
  • 3 gram Peber Sort
  • 1 gram Stjerneanis
  • 1 gram Spidskommen
  • 1 gram Paprika

PANERING

  • 100 gram Mel
  • 60 gram Panko Rasp
  • 25 gram Løgpulver
  • 15 gram Paprika
  • 6 gram Krydderier Piment d' Espelette
  • 5 gram Spidskommen Stødt
  • 2 gram Hvidløgspulver
  • 4 gram Salt
  • 140 gram æggehvider
  • 140 gram Kærnemælk
  • 320 gram Yoghurt

HONEY-MUSTARDDRESSING

  • 200 gram Honning
  • 175 gram Sennep Kryddersennep eller sød sennep
  • 5 gram Citronsaft
  • 2 gram Salt

Sådan gør du

DAGEN FØR

  • Alle krydderierne blendes og gnides ind i kyllingeoverlårene.
    Læg kyllingestykkerne i et fad med film henover og lad dem marinere på køl natten over.
     

PÅ DAGEN

  • Smelt andefedtet i en gryde og læg kyllingestykkerne i et ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.
    Sæt gryden til at varme på middel til svag varme.
    Andefedtet må ikke koge, kun småboble.
    Lad kyllingelårene confitere i ca. 2 timer.
    Tag et stykke kylling op og tjek, om det er blevet mørt.
    Hvis det er mørt, tages gryden af varmen, og kyllingelårene hviler i andefedtet, til det har nået stuetemperatur.
    Bland alle de tørre ingredienser til paneringen godt sammen i en skål og kom dem herefter i et lille fad.
    Bland ligeledes æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en skål og kom det i et andet fad.
    Vend de confiterede kyllingestykker først i de våde ingredienser og derefter i de tørre.
    Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170 °C.
    Friter 3-4 stykker paneret kylling ad gangen, til de er sprøde og gyldne.
    Læg dem på fedtsugende papir.
     

HONEY-MUSTARD-DRESSING

  • Alle ingredienser vejes af i en høj skål og blendes sammen med en stavblender for at sikre, at honningen er helt opløst, og at dressingen er emulgeret ordentligt.
    Smag evt. til med mere citronsaft og honning.
     

SERVERING

  • Læg de friterede kyllingestykker i en pæn skål og server med honey-mustard-dressing til at dyppe i ved siden af.
    Gerne akkompagneret af en serviet til fingrene.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Gemyse

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Den udgives af Forlaget Muusmann og kan købes her.