
Opskrift på southern fried chicken
Lækker og velsmagende fried chicken, der efter en tur i frituregryde kan spises sammen med en dejlig dressing med sennep og honning.
Retten er sprængfyldt med de gode smage fra de amerikanske sydstater.
Opskriften stammer fra bogen: “GEMYSE“, skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Southern fried chicken
Ingredienser
FRIED CHICKEN
- 1 kilogram Kyllingeoverlår Udbenet og uden skind
- 1 kilogram Andefedt
- 1 liter Olie Til fritering
KRYDDERMIX TIL KYLLING
- 20 gram Salt
- 3 gram Peber Sort
- 1 gram Stjerneanis
- 1 gram Spidskommen
- 1 gram Paprika
PANERING
- 100 gram Mel
- 60 gram Panko Rasp
- 25 gram Løgpulver
- 15 gram Paprika
- 6 gram Krydderier Piment d' Espelette
- 5 gram Spidskommen Stødt
- 2 gram Hvidløgspulver
- 4 gram Salt
- 140 gram æggehvider
- 140 gram Kærnemælk
- 320 gram Yoghurt
HONEY-MUSTARDDRESSING
- 200 gram Honning
- 175 gram Sennep Kryddersennep eller sød sennep
- 5 gram Citronsaft
- 2 gram Salt
Sådan gør du
DAGEN FØR
- Alle krydderierne blendes og gnides ind i kyllingeoverlårene.
- Læg kyllingestykkerne i et fad med film henover og lad dem marinere på køl natten over.
PÅ DAGEN
- Smelt andefedtet i en gryde og læg kyllingestykkerne i et ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.
- Sæt gryden til at varme på middel til svag varme.
- Andefedtet må ikke koge, kun småboble.
- Lad kyllingelårene confitere i ca. 2 timer.
- Tag et stykke kylling op og tjek, om det er blevet mørt.
- Hvis det er mørt, tages gryden af varmen, og kyllingelårene hviler i andefedtet, til det har nået stuetemperatur.
- Bland alle de tørre ingredienser til paneringen godt sammen i en skål og kom dem herefter i et lille fad.
- Bland ligeledes æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en skål og kom det i et andet fad.
- Vend de confiterede kyllingestykker først i de våde ingredienser og derefter i de tørre.
- Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170 °C.
- Friter 3-4 stykker paneret kylling ad gangen, til de er sprøde og gyldne.
- Læg dem på fedtsugende papir.
HONEY-MUSTARD-DRESSING
- Alle ingredienser vejes af i en høj skål og blendes sammen med en stavblender for at sikre, at honningen er helt opløst, og at dressingen er emulgeret ordentligt.
- Smag evt. til med mere citronsaft og honning.
SERVERING
- Læg de friterede kyllingestykker i en pæn skål og server med honey-mustard-dressing til at dyppe i ved siden af.
- Gerne akkompagneret af en serviet til fingrene.