x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Striploin Bacon Cheese

SEBASTIAN JESPERSEN | 1. november 2020
En lækker herre burger lavet af striploin, bacon og ost smurt med chilimayo. Går selvsagt godt med pomfritter af enhver art.

En lækker herre burger lavet af striploin, bacon og ost smurt med chilimayo.

Går selvsagt godt med pomfritter af enhver art.

Find en striploin af høj kvalitet – det kan godt betale sig, mht. smag, sagt og kraft. Jeg har her brugt en Black Onyx striploin steak købt ved Steak-Out.dk fra Ranger’s Valley.


Sous Vide Striploin Bacon Cheese

En lækker herre burger lavet af striploin, bacon og ost smurt med chilimayo. Går selvsagt godt med pomfritter af enhver art.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

 • Striploin Steak
 • 1 pakke Bacon
 • 1 stk. Hovedsalat
 • Tomat
 • Burgerbolle
 • ost med en høj fedtprocent

Sådan gør du

 • Tænd din Sous Vide på 56 grader celsius.
  Hak din striploin til en grov fars med en skarp kniv. Ingen grund til at bruge en kødhakker. Bare hak den med en kniv, indtil du har en masse du kan forme med hånden. Giv den også her lidt salt og peber.
  Læg bøffen i en vakuumpose og vakuumer den på “pulse” eller “moist” indstillingen. Den skal ikke vakuumeres hårdt, så ødelægger du formen på bøffen. Vakuumer evt. en teske med i posen, så posen ikke flyder.
  Læg den i vandbadet i halvanden time.
  Her kan du så forberede dig lidt, og stege noget bacon.
  Når der er ti minutter tilbage på bøffen i vandbaddet, forvarmer du din ovn.
  Efter halvanden time, tager du bøffen op af badet, og smider burger bollen i ovnen. Derefter tager du kødet ud af posen og dupper det tørt med køkkenrulle. Nu mangler burger bøffen bare stegeskorpe. Jeg bruger en gasbrænder eller en rygende varm støbejerns pande med rapsolie eller ghee på. Giv den max 30-60 sekunder pr side, så den ikke bliver videretilberedt indvendig.
  Ta’ brødet ud af oven. Placer osten ovenpå burgerbøffen, og smelt det med en kulinarisk brænder.
  Nu skal du bare have samlet din burger...start med chili mayo på under og overbolle, herefter salat og tomat nederst, efterfulgt af bøffen med den smeltede ost på. Herefter læg bacon øverst, og luk burgeren. Sæt evt. en steak kniv ned igennem burgeren for at holde indholdet på plads, som jeg har gjort på billedet.
  Server eventuelt med pomfritter.

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her.