Opskrift på sous vide ribbensteg
Lækker mør og saftig ribbensteg tilberedt ved hjælp af sous vide teknikken.
Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide 2.0 – Opskrifter, teknik, tips og tricks” hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:
“De saftige og møre skiver af ribbensstegen har i sig selv salt og knas fra flæskesværen.
Sandwichen får frisk syre fra de syltede agurker, sødme fra rødkålen og letbitter malt fra rugbrødet.”
Sous vide ribbensteg
Ingredienser
- 600 gram Ribbensteg
- 100 gram Rødkål Færdiglavet
- 100 gram Agurkesalat Færdiglavet
- 4 skiver Rugbrød
Sådan gør du
- Tilbered kødet efter smag (her er brugt 62°/5:00).
- Tag stegen ud af posen og læg den i en bradepande. Understøt evt. med sammenkrøllet stanniol, hvor stegen er lavere, så overfladen bliver så jævn som muligt.
- Sæt stegen midt i ovnen ved maksimal varme (evt. overvarme/grill) i 25-30 min., til sværen er mørk.
- Skær stegen i skiver. Fjern evt. ben i bunden af stegen først – dem kan man ikke skære igennem.
- Læg 2 skiver på (smurt) rugbrød, læg agurkesalat og/eller rødkål ovenpå og læg evt. ekstra flæskesvær ved.