Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide ribbensteg

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

4. juni 2019
Ribbenssteg med agurkesalat og rødkål på rugbrød

Opskrift på sous vide ribbensteg

Lækker mør og saftig ribbensteg tilberedt ved hjælp af sous vide teknikken.

Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide 2.0 – Opskrifter, teknik, tips og tricks” hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

“De saftige og møre skiver af ribbensstegen har i sig selv salt og knas fra flæskesværen.

Sandwichen får frisk syre fra de syltede agurker, sødme fra rødkålen og letbitter malt fra rugbrødet.”


Antal: 4 personer

Sous vide ribbensteg

Ribbenssteg med agurkesalat og rødkål på rugbrød
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 timer 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Ribbensteg
  • 100 gram Rødkål Færdiglavet
  • 100 gram Agurkesalat Færdiglavet
  • 4 skiver Rugbrød

Sådan gør du

  • Tilbered kødet efter smag (her er brugt 62°/5:00).
  • Tag stegen ud af posen og læg den i en bradepande. Understøt evt. med sammenkrøllet stanniol, hvor stegen er lavere, så overfladen bliver så jævn som muligt.
  • Sæt stegen midt i ovnen ved maksimal varme (evt. overvarme/grill) i 25-30 min., til sværen er mørk. 
  • Skær stegen i skiver. Fjern evt. ben i bunden af stegen først – dem kan man ikke skære igennem.
  • Læg 2 skiver på (smurt) rugbrød, læg agurkesalat og/eller rødkål ovenpå og læg evt. ekstra flæskesvær ved.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

• Med (nye) kartofler og sovs.
• Spidskålssalat med rucola, forårsløg og en syrlig dressing, og evt. rugbrød.
• Ovnbagte rodfrugter og sveskekompot.
• Julesalat med æblebåde i olie/eddike-dressing.
• Braiseret fennikel, jordskok, rødbede og persillerod med ymerdressing med purløg.
• Rødkål lynstegt i det afsmeltede fedt med valnødder ogpersille.