Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous Vide laks

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. august 2018
Serveret med risottokugler og stegt spidskål

Opskrift på sous vide laks

Laks er perfekt at tilberede sous vide. Det sarte kød hurtigt får for meget, men når du tilbereder det sous vide, kan du styre temperaturen præcist og derved undgå, at kødet bliver tilberedt for hårdt eller for længe.

Server den lækre laks med sprødstegt spidskål og sprøde risottokugler.


GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.


Antal: 4 Personer

Sous Vide laks

Serveret med risottokugler og stegt spidskål
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Laksefilet
  • Groft salt
  • 1 stk. Spidskål
  • Krydderier salt og peber
  • Olivenolie
  • 1.5 deciliter Hvidvin
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Laks:
    Dæk laksen med et tyndt lag groft salt og lad det stå og trække i 30 minutter.
    Laksen skylles herefter fri for salt og aftørres grundigt. 
    Krydr laksen let med salt og peber og pak den i vakuumposer.
    Tilbered laksen sous vide ved 48 grader i 25 minutter. 
    Tag fisken ud af vakuumposerne lige inden servering. 
     
    Spidskål:
    Skær spidskålen i 8 både på langs. 
    Kålen pensles med olivenolie på snitfladerne og steges på den ene side på en pande ved hård varme i cirka 5 minutter. 
    Vend kålen, og tilsæt hvidvin.
    Lad kålen simre i hvidvinen til den er mør, men stadig sprød. Det tager cirka 10 minutter.
    Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. 
     
    Servering: 
    Server fisken med stegt spidskål og friterede risottokugler - find opskriften her.
    Pynt med persilleblomster og urteolie på tallerkenerne - det ser flot ud og smager godt! 

Noter

Det er vigtigt, at kålen skæres i både på langs, ikke på tværs. Skæres den på tværs, er det vanskeligt at opnå den rette konsistens på kålen.   

Vin anbefaling:
Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.