x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous Vide Flæskesteg

SEBASTIAN JESPERSEN | 15. november 2020
Sprøde svær er en selvfølge: Lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær tilberedt Sous Vide - det er nemt og stressfrit!

Lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær tilberedt Sous Vide – det er nemt og stressfrit!

Jeg vil anbefale at bruge ribbensteg/svinekam af høj kvalitet – www.Steak-Out.dk har krogmodnede ribbenstege og svinekamme af duroc grise, det er helt fantastisk DANSK svin i top kvalitet.


Sous Vide Flæskesteg

Sprøde svær er en selvfølge: Lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær tilberedt Sous Vide - det er nemt og stressfrit!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Antal: 7 personer
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 60 grader celsius.
    Derefter tjekker du sværene på stegen efter - den er typisk ridset på maskine, så den skulle gerne være noget nær perfekt. Den skal gå ned til fedtet, så hvert svær er tydeligt adskilt, men ikke ned til kødet.
    Herefter skal den have godt med salt, sørg for at få saltet godt ned imellem sværene. Giv eventuelt også undersiden lidt peber og stop nogle laurbærblade imellem sværene.
    Vakumer stegen, og så skal den ellers bare i baljen.
    Når stegen er færdig efter 6 timer, så tændes ovnen på 250 grader celsius grill og stegen tages op af Sous Viden og pakkes ud.

    Jeg plejer at lade stegen stå på et skærebræt på køkkenbordet imens ovnen varmes op, så den kan køle lidt af efter Sous Vide, inden den skal i ovnen, så kernetemperaturen ikke bliver højere end den skal være.
    Herefter skylles stegen grundigt med kogene vand, for at få skyllet overskydende gelatine væk, der ellers får sværene til at klistre sammen.
    Herefter duppes den tør med køkkenrulle eller et viskestykke. Det er vigtigt at få den tørret grundigt, også imellem sværene.
    Så skal sværen saltes igen - sørg for at få saltet grundigt nede imellem sværene.
    Så skal den bare i ovnen i midterste riller i 20-30 minutter. Åben lågen til ovnen jævnligt, så dampen kan komme ud - det giver sprødere svær. Jeg plejede faktisk at lade lågen stå på klem, men jeg er blevet gjort opmærksom på, at det kan skade skabe og andet inventar, ved så høje temperaturer, så det er på eget ansvar. Hold godt øje med stegen, sværene skal være sprøde men må selvfølgelig ikke branke. Når sværene ser færdige ud, tages flæskestegen ud af ovnen.
    God fornøjelse og god appetit.
     
     

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her.