Sommerlig boller i karry

Sommerlig boller i karry

10 min
25 min
3  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Glemt alt om klassisk og tung mormorret. Her har vi en ret der både leder tankerne henimod en ristaffel og asiatisk ret, du sagtens kan spise en sommerdag på terrassen sammen med et glas rosévin. 
Om opskriften
Beskrivelse

Sådan har du med garanti aldrig prøvet at få boller i karry før. Retten er kendt som en tung mormorret uden særlig meget konsistens og den spises typisk om vinteren.

Her har vi en ret der både leder tankerne henimod en ristaffel og asiatisk ret, du sagtens kan spise en sommerdag på terrassen sammen med et glas rosévin. 

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her har jeg fået vist denne lækre ret af catering landsholdskokken Christoffer Bro, der var med til at vinde OL guld i Catering i 2020. Derudover er han køkkenchef på Designskolen i Kolding og en super fin fyr.

Se os lave retten her:

Ingredienser
Kødboller
500 g Hakket svinekød
2 Løg (finthakket)
1 dl Fløde
1 Æg
1 dl Havregryn (finvalset)
1 spsk Groft salt
  Peber (fra kværn)
Karrysauce
25 g Smør
3 tsk Karry (gerne Mumbay, den er stærkere)
2 tsk Spidskommen (stødt)
2 tsk Koriander (stødt)
1 Chili
2 Skalotteløg
1 dl Øl (Porter)
1 Æble (gerne syrligt, f.eks. Granny Smith)
1 Ananas
1 Mango
4 dl Fløde
3 dl Grøntsagsbouillon
  Salt
  Peber (fra kværn)
Derudover
150 g Ris (parboiled)
  Krydderurter (f.eks. citronmelisse, mynte og karser)
Vejledning

Kødboller

Kom kødet i en skål. Christoffers tip til salt og peber mængder er kødet blot skal dækkes af salt og peber, så har man den rigtige salt og peber mængde.

Hak dit løg og kom det i skålen med kød sammen med æg og fløde.

Når massen er ved at være godt samlet, så skal du tilføje havregryn. Rør godt rundt og sæt det på køl til farsen har sat sig.

Lav 10-15 boller og kog dem i letsaltet vand i cirka 8-12 minutter.

 

Karrysauce

Start med at skære grøntsagerne. Hak løgene groft, der må gerne være lidt struktur på dem.

Skræl din ananas og skær stokken fri. Den skal ikke kasseres, men skæres i mindre stykker som skal i saucen. Skær "det gode" fra din ananas i mindre stykker og kom det i en skål, da det skal bruges til anretningen.

Kom smør i gryden på middelhøj varme og når det er smeltet kommer du løgene i. Når løgene har stegt cirka 2 minutter tilsættes ananasstokken. Lad det simre et par minutter og tilsæt øllen.

Lad det reducere lidt i et par minutter.

Tilsæt spidskommen, koriander og karry.

Tilsæt fløden og rør godt rundt. Skru lidt ned for blusset, så det blot står og simrer.

Imens saucen simrer, så kan du lave din topping:

Skær dit æble í små tern. Kom dem i skålen med ananas.

Fjern indmaden fra en mango med en ske. Skær den i små tern og kom dem i skålen.

Hak chilien i tynde skiver og kom det op i en skålen.

Tilsæt grøntsagsbouillon sammen med et par skiver chili,

Lad det simre lidt og tilsæt halvdelen af mangoen og æblerne.

Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra fløde/bouillon. 

Saucen er nu klar til servering.

 

Servering

Anret saucen og et par kødboller på toppen af risene.

Tilsæt resten af mangoen, ananas og chili samt krydderurter på toppen.

Sommerlig boller i karry

Sommerlig boller i karry

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier