Opskrift på sommer ratatouille med kataifi-reder
Sommerlig ratatouille med sprøde reder og masser af gode mellemøstlige smage.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn hverdagsmad“, hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:
“Kataifi er en mellemøstlig dej, der er lavet af supertyndt, revet fillodej. Den kan bruges både i det søde og det salte køkken. Den smager ikke af noget i sig selv, så resultatet afhænger helt og aldeles af, hvad man tilsætter. Jeg har lært at bruge kataifi af kvinder fra Mellemøsten, som jeg har mødt og lavet mad sammen med, og ikke mindst af kvinderne fra Send Flere Krydderier på Nørrebro. Jeg er taknemlig for at leve i en verden med så forskellige madkulturer og ikke mindst over alle de kvinder, der er kommet hertil og har inspireret mig og gjort mig nysgerrig. Gennem mit arbejde med mad har jeg fået venner fra mange kulturer; de har udvidet min horisont og gjort mit liv meget mere interessant.”

Sommer ratatouille med kataifi-reder
Ingredienser
- 1 pakke Kataifi 450 gram, optøet
- 1 tsk. Spidskommenfrø
- 0.5 tsk. Chiliflager
- 100 gram Smør
Ratatouille
- 3 spsk. Jomfruolivenolie
- 2 clove Hvidløg finthakkede
- 3 stk. Løg små og nye, i kvarter
- 6 stk. Squash små, i skiver
- 8 stk. Tomater helst i forskellige farver, hakkede
- Flagesalt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Lav først rederne. Læg kataifi i en stor skål, og bland med spidskommen og chiliflager. Smelt forsigtigt smørret i en lille gryde. Hæld det derefter over kataifi, og bland det hele grundigt med hænderne. Del blandingen i fire portioner, og form hver til en fuglerede, og sæt dem på bagepladen. Bag dem i 12 minutter. Lav imens ratatouillen. Sæt en gryde over middelvarme, og hæld olien i. Sauter hvidløg og løg i et par minutter, tilsæt squash, og sauter videre i 5 minutter. Tilsæt derefter tomaterne, og lad retten simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber. Øs ratatouillen op i varme skåle, og server med kataifi-reder.