
Opskrift på soffritto
Grundblandingen i f.eks. det italiensk køkkens saucer, bestående af gulerødder, bladselleri og løg.
Opskriften her er simpel og anses af mange som den italienske hemmelighed til at gøre deres tomatsauce så lækker.
Hvis du nogensinde er stødt på navnen “Mirepoix”, så er det det franske navn for nøjagtig den samme blanding/treenighed.

Soffritto
Ingredients
Soffritto
- 150 gram Gulerødder
- 150 gram Bladselleri
- 150 gram Løg
- 150 gram Bacon Eller Pancetta (kan undlades og erstattes af olivenolie)
Tomatsovs
- 2 dåser Hakket Tomater
- 1 stk. Bouillonterning Grønsag
- 2 deciliter Hvidvin
- 1 tsk. Sukker
- 0.5 tsk. Balsamico
- Citronsaft
- Salt
- Peber Fra kværn
Instructions
- Vask alle grønsagerne og tør dem af.
- Skær enderne af og fjern skrællen.
- Hak alle ingredienserne groft.
- Den rigtige måde at lave sofritto på er at stege dem i olivenolie.
- Jeg plejer dog at lave min "treenighed" om til en "fireenighed", hvor jeg kommer en lige så stor mængde bacon eller pancetta med i den.
- Så behøver jeg ikke olivenolie, da baconfedtet er nok til at stege alle råvarerne i.
- Skær baconen i mindre stykker og kom det på panden ved middelhøj varme.
- Når det begynder med at få lidt farve og smide fedt, skal de andre grønsager på.
- Steg det hele så det får lidt farve og tilsæt hvidvinen.
- Efter et par minutter tilsættes én flaske passata eller to dåser hakkede/flåede tomater og grøntsagssbouillonterning.
- Lad det simre i en times tid
- Smag til med balsamico, citronsaft, sukker, salt og peber.
- Afhængig af hvordan du ønsker konsistensen, så kan du f.eks. blende det hele for at få en mere ensartet sovs - det plejer jeg at gøre.